Hasselt wordt wel eens de hoofdstad van de smaak genoemd. Gek is dat niet, en zeker niet wanneer je weet dat het hier barst van leuke restaurants en bars. Hasseltse jenever is dus lang niet het enige waarvoor je naar de Limburgse hoofdstad wil reizen. Nog geen culinaire plannen deze week? Dan is het hoog tijd om uit eten te gaan in deze leukste restaurants van Hasselt. 
Lekker eten én grote porties zijn een absolute must na een dagtripje Hasselt. Vooral wanneer je je daarvoor hebt laten gaan in de lange winkelstraten. Kom even op adem na al dat wandelen en geniet van de culinaire hoogstandjes die het gezellige Hasselt je te bieden heeft.

Caracole
Caracole is veruit het beste mosselrestaurant van Hasselt, al is het eigenlijk veel meer dan dat. We moeten toegeven: de mosselpannetjes zijn hier on-weer-staan-baar. Maar de andere visgerechten eveneens. In Caracole word je één met de zee, vooral wanneer je binnen tafelt. Het interieur lijkt op een hypermodern vissershuisje, wat het totaalplaatje compleet maakt. Lik je vingers af door de heerlijke kreeftenkroketjes en de warme bouillabaisse. Liever wat vlees? Dan moeten de luxe vol-au-vent of varkenswangen met een biersaus zeker niet onderdoen voor de visgerechten. Aan tafel!

Ansoler
De keuken van Ansoler is een samensmelting van de Spaanse chef Jaume en de Belgische chef Anne-Sophie. Uiteraard kan dat alleen maar goeds betekenen. Dat het duo het leven niet zo serieus neemt, merk je in de prachtige speelsheid van hun gerechten. Unieke bordjes zijn het canvas voor mooie en innovatieve gerechten die hun oorsprong vinden in oude klassiekers. Dat krijg je wanneer je twee jonge, ambitieuze en vooral geëngageerde chefs samen in de keuken zet. Zo proeven we het graag.

Butcher Grill&Bar
Een goed vleesrestaurant is niet altijd makkelijk te vinden. Gelukkig zijn Ambiance en Eiyou er om jou daar een handje bij te helpen. Butcher Grill&Bar is bijvoorbeeld ongetwijfeld één van de beste vleesrestaurants die Hasselt je te bieden heeft. Zéker een bezoekje waard. Vooral wanneer je eens gek wil doen en je jezelf wil wagen aan een gouden steak. Want ja, ook dat staat hier op de menukaart. Een primeur in België. Of die steak daadwerkelijk goud waard is, zal je zelf moeten gaan proeven.
Preuverie
Dagje uit eten met de hele familie? Altijd fijn. Dagje uit eten met de hele familie waarin iedereen een ander dieet volgt en andere dingen lekker vindt? Dat begint al een uitdaging te worden. Toch is het geen uitdaging voor de chef van de Preuverie. Nergens anders vind je een plek die zó een toegankelijke kaart heeft als hier. Of je nu een vleeseter bent die al graag eens een entrecote naar binnen werkt, of een seafood lover die intens kan genieten van een verse kreeft; de Preuverie heeft het allemaal. Letterlijk. Want naast de vlees- en visgerechten staan er eveneens vegetarische en veganistische gerechten op de kaart. Wat dacht je van een lasagne van aubergine? Of misschien liever een trio van veganistische groentekroketjes?

Artchoc
De art in Artchoc staat niet voor niets in de naam. Peter Collura is zowel de chef als de kunstenaar achter de mooie bordjes die hier dagelijks geserveerd worden. Nooit eerder apprecieerde je de kleuren, texturen en vormen op je bord meer dan hier. De nodige aandacht voor detail en vooral de passie die je proeft in ArtChoc, worden door Gault&Millau beloond met een mooie score van 12/20 . Wie zegt dat kunst alleen in een museum thuishoort?

Tekst: Demi Crapa

Foto: www.ambiance.be