Soms heb je gewoon zin om eens goed verwend te worden. Een culinaire ervaring in een verfijnde setting is daarvoor hét toprecept. In deze fine-dining zaken in provincie West-Vlaanderen kan je terecht voor een uitzonderlijke service, die je voorziet van originele smaakcombinaties op je bord. Genieten geblazen voor al je zintuigen!

Le Bistro de la Mer
Genieten van klassieke Frans-Belgische keuken in een gezellige setting? Dan ben je bij Le Bistro de la Mer op het juiste adres! Gelegen op een charmant plein wordt in deze verfijnde familie-bistro al meer dan 15 jaar traditionele keuken aangeboden op basis van verse producten. Denk aan fijn gesneden rauwe zalm met kruiden, op een bedje van griesmeel met krab en groentevinaigrette of varkenshammetje gekarameliseerd, witloof, aardappel uit de oven. Heerlijk!

La Sapinière
La Sapinière is een Knoks begrip voor aangenaam lunchen en dineren in een gezellige, sociale ambiance inclusief tuinterras. De keuken biedt een uitgebreide waaier aan van regionale gerechten tot culinaire hoogstandjes. Genieten van eten en ambiance! Aan het Oosthoekplein in het Zoute in Knokke-Heist ontvangt het dynamische team van La Sapinière u met plezier voor een gezellig en aangenaam lunch en diner.

Bistro Lin’eau
Dineer je graag op een unieke locatie? Dan is Bistro Lin’eau echt iets voor jou! Het restaurant is gelegen in een gerenoveerde vlasfabriek met zicht op de Oude Leiearm. Je geniet hier van Frans-Belgische keuken in een modern jasje. Chef-kok Baptiste Tieberghien werkt uitsluitend met dagverse producten van de beste kwaliteit. En dat proef je meteen! Op zaterdag- en zondagnamiddag wordt Lin’Eau ook een tearoom en verschijnen de zelfgemaakte taarten. Een echte aanrader! 

Bartholomeus
Voor gastronomie van de bovenste plank moet je bij tweesterrenrestaurant Bartholomeus zijn. Eigenaar en chef-kok Bart Desmidt opende een vernieuwde versie van zijn gerenommeerd restaurant. Hij ging van twee sterren naar nul, en dan terug naar twee. Zijn doel? Onbevangen koken, zonder druk van sterren of culinaire gidsen. En daar slaagt hij volledig in! De topchef houdt van pure producten en maakt daarbij geen onderscheid tussen vis, vlees en groenten.

Castor
Vooraleer sterrenchef Maarten Bouckaert zijn eigen zaak opende, deed hij onder meer ervaring op in Hof van Cleve. Met Castor gaat de chef voor verfijnde eenvoud, ontdaan van alle franjes. Toegankelijk, zonder alledaags te worden. De chef wordt geprezen om zijn moderne finesse, die hij toepast op klassieke technieken. “Deze jonge chef kookt als een ervaren rot, maar dan met jeugdig enthousiasme,” zo luidt het oordeel van Michelin. 

Eiyou
Op zoek naar nog meer toprestaurants? Dan is Eiyou er om je te helpen. Op Eiyou.be vind je een overzicht van de beste restaurants, hotels, bars en winkels. Kortom Eiyou is de stop voor al het culinair vertier.
Eiyou is het ideale platform om het publiek in contact te brengen met jouw zaak. Je krijgt een unieke webpagina die je via een handig en snel systeem zelf kan voorzien van de mooiste content. Zo bepaal jij het online-imago van jouw zaak. Neem snel een kijkje op Eiyou.

Tekst: Martyna Majchrzak

Foto: www.ambiance.be