De zee op ons bord: we hebben niets liever. Vooral wanneer we gewoon kunnen aanschuiven en lekker lang mogen tafelen op restaurant. Of het nu een bordje verse sushi, een klassieke zeetong à la meunière of een Italiaanse visschotel is, maakt niet uit. In deze 5 restaurants eet je dit weekend de lekkerste vis. 
Vis op restaurant is honderd keer lekkerder dan vis die je zelf maakt, toch? Of dat komt door het feit dat je er geen afwas aan overhoudt, laten we aan jou. In deze 5 restaurants eet je dit weekend alvast de lekkerste vis.

Shokudo
Wanneer we tegenwoordig zin hebben in vis, gaan we al lang niet meer alleen naar echte visrestaurants. Dit weekend trekken we naar Shokudo, een luxueus sushirestaurant. Je sushi-ervaring wordt hier tot in de puntjes uitgewerkt. Sushispecialisten staan te zwoegen in de keuken om jou van de lekkerste sushirolls te voorzien, terwijl de kelner er dan weer voor zorgt dat al je drankjes passen bij je gerechten. Eén ding is zeker: hier ga je niet met honger naar buiten.
Schaluin 33
3200 Aarschot

Le Bistro de la Mer
In de gezellige familiebistro Le Bistro de la Mer weet je gewoon dat je de lekkerste vis kan verwachten. Keuzestress? Wat dacht je van fijngesneden rauwe zalm met kruiden op een bedje van griesmeel met krab als voorgerecht? Of van een zeebaarsfilet à la plancha als hoofdgerecht? Doe eens gek en bestel er ook meteen een portie oesters bij. Dit weekend gaan we all out!
Oosthoekplein 2
8300 Knokke-Heist

l’Angelo Rosso 
Vis is ook in de Italiaanse keuken een heilig ingrediënt. Als je fan bent van pasta met zeevruchten, heb je dat ongetwijfeld al gemerkt. Toch weten de Italianen vis ook te verwerken in andere gerechten. Zo kan je bij restaurant l’Angelo Rosso in Sint-Truiden proeven van sogliola mugnaia, oftewel zeetong meunière op z’n Italiaans. Echte Italiaanse gerechten klaargemaakt door een échte Italiaanse familie: dat kan niet anders dan smaken.
Brustem-Dorp 156
3800 Sint-Truiden

Restaurant ‘t Schipken
Bij restaurant ‘t Schipken ben je op het juiste adres voor de typische bistro visgerechten, maar dan wat beter. Zo kan je hier genieten van een pannetje met gamba’s, een lekker stuk gebakken paling of van een zeetong. Maar de echte topper in dit restaurant? Dat zijn de kikkerbillen in look. Durf jij ze te bestellen?
Dijkstraat 86
9240 Zele

Thai by Sanito
In Thai by Sanito eet je naar eigen zeggen eerst met je ogen. Wanneer je het restaurant betreedt, wordt dat meer dan duidelijk. De gerechtjes zijn eens zo mooi. Bestel een helderblauwe cocktail en vraag daar alvast een thod man pla bij, een typisch Thais viskoekje met een zoetzure saus. Als hoofdgerecht is de keuze eindeloos. Zo kan je kiezen voor de Thaise reuze gamba’s in chu chi curry en kokosmelk, maar ook de pad thai kreeft is het proberen waard.
Minderbroedersrui 43
2000 Antwerpen

Tekst: Demi Crapa

Foto: www.ambiance.be