De reisorganisatie Friesland Holland Travel Service krijgt in Harlingen de beschikking over een nieuw e-bike-hotel: Hotel Harlingen aan de Voorstraat. In de havenstad is vaak een tekort aan overnachtings- en dineerplekken voor Elfstedenfietsers. Vincent Wienbelt, al bijna 6 jaar uitbater van hotel Anna Casparii (16 kamers) heeft per 1 september 2020 de exploitatie van Hotel Harlingen overgenomen. Eerder stapte hij al in formules als Franeker Poort (twee appartementen) en Anna’s Zusje (twee kamers).

In samenspraak met de eigenaar waardeert hij de nieuwe aanwinst op tot zeer comfortabel en wordt het uitgebreid tot 20 kamers. Niet alleen de slaapverblijven worden flink onder handen genomen. Er komen een keuken en een buffetrestaurant in het gebouw, dat voor de aan- en afvoer van goederen ook aan de achterzijde, via de Lanen en het Schoolplein, benaderbaar zal zijn. In de grote binnentuin worden een terras en een afsluitbare fietsenstalling met oplaadpunten voor e-bikes gerealiseerd.

Harlingen Experience
Harlingen is met 500 monumenten en 75 klassieke zeilschepen bijna een interactief openluchtmuseum. De zeehaven is de vertrekhaven voor de veerboten naar Terschelling en Vlieland. Veel eilandgangers laten onbewust de schoonheid van de veerhaven links liggen, reden waarom Wienbelt Harlingen Experience in het leven heeft geroepen. Hij biedt de gasten van zijn hotels tochten met sloepen en fietsen aan en regelt all-in-groepsuitjes voor bedrijven en familie.
Albert Hendriks, samensteller van Elfsteden-arrangementen: “Harlingen heeft met zijn havens, grachten en oude panden wat van Amsterdam, alleen dan een stuk ‘smûker’, gezelliger, en een directe connectie met UNESCO Werelderfgoed, de Waddenzee. Het is een bestemming die vier seizoenen aantrekkelijk is vanwege de scheepvaart, het gevarieerde winkelbestand en de vele restaurants en wijn- en spijshuizen”.

Meer info:
www.annacasparii.nl
www.hotelharlingen.com
www.harlingenexperience.nl
www.snn.nl/raak-geinspireerd/wij-bieden-gasten-de-overtreffende-trap-van-tevredenheid

Virusveilige vakanties:
www.anderhalvemetervakanties.com

Foto: www.friesnieuws.nl