Het district Hoboken oogt mooier en gezelliger als de straten er groener uitzien. Daarom slaan het district, bewoners van de Lageweg en de school Don Bosco de handen in elkaar voor de aanleg van 25 geveltuinen. De afspraken worden vastgelegd in een buurtcontract van Stadsmakers Hoboken. De werken starten op maandag 3 mei.

Geveltuinen zorgen voor een aangenamere leefomgeving en een verbetering van het klimaat en de luchtkwaliteit. Leerlingen van het ‘Aanloop Traject’ Don Bosco halen in mei en juni één of twee stoepstenen uit de grond voor de woning van elke deelnemer uit de Lageweg. Het district zorgt voor plantmateriaal, potgrond en een afboording. De bewoners zijn daarna zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van hun geveltuin.

Deze werkwijze wordt later geëvalueerd. Na dit proefproject wordt bekeken of dit ook naar nog andere Hobokense straten kan uitgebreid worden.

Districtsschepen Tom De Boeck: “De Lageweg is een belangrijke invalsweg in Hoboken. Iedereen die langs deze weg Hoboken binnenkomt, kan zo meegenieten van een groener uitzicht, een stukje natuur aan de gevels van de woningen.  Door meerdere geveltuinen tegelijk aan te leggen, maken we meteen een heel verschil met een vrij beperkte ingreep. En de betrokkenheid van de bewoners en de school zijn een grote meerwaarde.”

Districtsschepen Paul De Ranter: “Veel gevelgroen bevordert de gezondheid. Planten maken immers zuurstof aan en filteren fijn stof. Ik hoop dat dit een belangrijke aanzet kan zijn om ook andere Hobokenaren te stimuleren om een geveltuin aan te leggen. Zo gaan we voor een groener en gezonder district.”
Deze info staat ook op www.hoboken.be.