Jongeren hebben een nieuwe wereld voor zich. Nu aan oude tradities en hiërarchieën steeds minder belang wordt gehecht, lijken de mogelijkheden legio. Jonge mensen moeten zich bewust worden van deze nieuwe toestand en de moed vinden om samen hun vrijheid aan te wenden. Socrates werd ervan beschuldigd de jeugd te corrumperen. Als de filosofie daartoe in staat is, moet ze de jongeren aanzetten om weg te blijven van de platgetreden paden en nieuwe wegen te verkennen. Weg van het lege marktdenken of het terugverlangen naar oude goden en ongelijkheden, op zoek naar het ware leven.
 
De eenentachtigjarige Alain Badiou houdt een bevlogen pleidooi, gericht aan de jeugd. In drie hoofdstukken, voor iedereen, maar in het bijzonder voor de jonge mannen en vrouwen van nu, roept hij op om de wereld te veranderen.
Alain Badiou (1937) is een Franse filosoof, emeritus professor aan l’Ecole normale supérieure, dramaturg en romancier. Hij is Frankrijks laatste grote maître à penser en publiceerde tal van werken, waaronder Tweede manifest voor de filosofie (2010) en Ode aan de liefde (2016). Samen met Slavoj Zizek, Jacques Rancière, Toni Negri en Giorgio Agamben is postmarxist Alain Badiou een van de grote tegendraadse denkers van deze tijd.
 
Vertaald door Piet Joostens.

Softcover; 136 pagina’s.

Auteur: Alain Badiou
Titel: Het ware leven
Uitgeverij: Polis
ISBN: 978 94 6310 380 0
Thema: filosofie; maatschappij
Prijs: € 17,50