België blaast bijna 200 kaarsjes uit, maar het water tussen Vlaanderen en Wallonië leek nooit eerder zo diep. Het politieke debat gaat veel verder dan de louter institutionele kwestie en neemt vaak de vorm aan van confrontatie tussen twee onverzoenbare maatschappelijke visies. Wederzijdse clichés en misverstanden tussen de twee gemeenschappen vertroebelen het water.

Als Waal die sinds zijn tienerjaren in direct contact staat met Vlaanderen, neemt Alain Gerlache een aantal vooroordelen over Wallonië onder de loep. Zonder partij te kiezen, probeert hij waarheden en misverstanden op te sporen. Daarvoor doet hij een beroep op allerlei historische, politieke, sociale, economische en culturele bronnen én zijn eigen ervaring.

Het verhaal van Wallonië richt zich tot alle Vlamingen die hun buren beter willen leren kennen in de originele versie, ongeacht hun eigen visie op de toekomst van het land.

Alain Gerlache (1952) is een gewezen Waals journalist, voormalig politiek woordvoerder, ex-directeur van de RTBF en een opiniemaker in diverse Franstalige en Vlaamse media.

Titel: Het verhaal van Wallonië

Auteur: Alain Gerlache

Uitgeverij: Ertsberg

ISBN:  9789464750331

Thema: Geschiedenis

Prijs: € 24,95

Verschijningsdatum: Oktober