Na de Tweede Wereldoorlog namen de nog maar net opgerichte Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aan. Dertig artikels sommen de basisnoden van ieder mens om mens te zijn op. Ze gaan over welzijn, identiteit, veiligheid en vrijheid.
Zeven decennia na het aannemen van de Verklaring worden mensenrechten nog altijd vanuit allerlei hoeken en op allerhande manieren uitgedaagd. Wies De Graeve neemt de handschoen op en presenteert vol overtuiging het alternatief. In Het recht om mens te zijn belijdt hij zijn eigen onomstotelijke geloof in mensenrechten.
Hij toont hoe ze ook in deze complexe tijden een bruikbaar moreel kompas zijn om een consequente en menselijke houding aan te nemen in moeilijke dossiers als het hoofddoekendebat, de terreurdreiging, de doodstraf en de vluchtelingencrisis.
Aan de hand van zeven concrete thema’s illustreert Wies De Graeve dat mensenrechten geen hol, theoretisch concept zijn, maar dat ze de kracht hebben om de weg te effenen voor meer rechtvaardigheid, gelijkheid en vrijheid.

Wies De Graeve is directeur van de Vlaamse afdeling van Amnesty International, de grootste mensenrechtenorganisatie ter wereld. Als classicus van opleiding, activist van nature en vader van twee combineert hij diepgewortelde morele uitgangspunten met volhardend engagement en met zorg voor de toekomst.

Softcover; 148 pagina’s.

Auteur: Wies De Graeve
Titel: Het recht om mens te zijn
Uitgeverij: Pelckmans Pro
ISBN: 978 94 6337 152 0
Thema: mensenrechten; maatschappij
Prijs: € 19,99