Met de vogeltrek mee door Europa

Als de winter ten einde loopt slaat bij natuurliefhebbers een gevoel van ongeduld toe. De dagen lengen al, maar het voorjaar laat nog op zich wachten. In Het lange voorjaar besluit de Engelse bioloog  Laurence Rose het voorjaar op te halen in Noord-Afrika en neemt hij het mee naar Europa. Via Spanje en Frankrijk trekt hij met de terugkerende vogels mee naar Groot-Brittannië.  Vanuit Engeland reist hij vervolgens met de Britse wintergasten terug naar hun broedgebieden in Zweden en Finland, om te eindigen in het midzomerlicht aan de noordelijkste kust van Noorwegen .
Vergezeld van ooievaars, zwaluwen, arenden en wilde zwanen brengt Rose op glorieuze wijze de landschappen en de natuur van Europa tot leven en toont het uit zijn winterslaap ontwakende continent. Laurence Rose’s immense liefde, kennis en wijsheid over vogels en natuur laat ons na het lezen van Het lange voorjaar maar naar één ding verlangen: kon het maar altijd lente zijn.

Laurence Rose studeerde biologie in Oxford en deed vogelonderzoek op onder meer de Comoren en in Mongolië. Tegenwoordig werkt hij voor de RSPB, de Engelse organisatie voor bescherming van vogels. Het lange voorjaar is zijn debuut.
 
“ Laurence Rose beschrijft het ontwaken van de natuur zo geweldig, na lezing van dit boek verlangde ik hevig naar vleugels, naar zelf kunnen vliegen”. Sunday Express.
“Een eyeopener. Laurence Rose is de gedroomde gids, de gids waarop je hoopt als je iets wil lezen over vogels”. The Spectator.

Softcover; 312 pagina’s. Geïllustreerd.

Auteur: Laurence Rose
Titel: Het lange voorjaar
Uitgeverij: Atlas Contact
ISBN: 978 90 450 3774 5
Thema: natuur; vogeltrek
Prijs: € 24,99