Marec maakt sinds decennia cartoons over politiek en actualiteit. Zijn eerste cartoons verschenen in de Brugse Uitkrant en Wordt Vervolgd. Later werkte hij als cartoonist voor het progressieve blad Markant waar hij werd opgemerkt door Karel Anthierens, die hem in 1993 vroeg om de dagelijkse cartoons te maken voor Het Volk. Tegenwoordig is hij huiscartoonist van Het Nieuwsblad en Dag Allemaal.

Op Marec zijn palmares staan een 25-tal cartoonboeken, de eerste prijs Press cartoon Belgium 2015 en een Special Achievement Award 2013. Marec maakt ook deel uit van Cartooning for Peace, een organisatie opgericht door Plantu en Kofi Annan. Hij richtte in 2014 het collectief The Cartoonist op en startte De Loge van Marec, een galerie en cartooncafé in Brugge.

2021 is het jaar van De Grote Bevrijding. Terwijl we nog afkicken van de raamregel, vaccintwijfel of paaspauze, wordt onze actualiteit alweer grondig doorspekt met niet-coronanieuws. Tot groot enthousiasme van cartoonist Marec!

In dit jaaroverzicht bundelt Vlaanderens favoriete cartoonist zijn meest opvallende cartoons van het afgelopen jaar. Kom binnen in het atelier én het hoofd van Marec, en herbeleef dit bijzondere jaar in woord en beeld.

Auteur: Marec

ISBN/: 9789464015010

Prijs: €19,50

Uitgeverij: Pelckmans