Bellissama serveert een lichtvoetig zondags aperitief van opera, operette, songboek en musical in het hartje van de oude stad. Dicht bij de mensen in de warme clubsfeer van het Theatercafé. Met Bellissama knoopt het Fakkeltheater aan met de luisterrijke traditie van de jaren tachtig. Sopraan Lissa Meyvis (In de schaduw van Toon Hermans, Ode an die Freunde) is de zingende gastvrouw en omringt zich met zowel bekend als jeugdig talent. Bekend en/of jeugdig. Ieder zijn eigen temperament, zijn eigen muzikale voorkeur. Allemaal één gemeenschappelijke karaktertrek. Passie. Passie voor muziek. Passie voor het leven. Het volledige overzicht van het nieuwe Bellissama-seizoen in detail lees je hier. We mogen alvast rekenen op intrigerende namen zoals Jan Caeyers, Annick Segal, Sylvia Broeckaert, Roel en Veerle Dieltiens, Katrien Gallez, Dick Vandaele, Hans Peter Janssens en Lester Van Loock.
De eerste voorstelling, is deze met Jan Caeyers en Piet Kuijken, en is gepland op 13 oktober. De concerten beginnen om 11.00 uur en duren tot ongeveer 12.45 uur.

Beethovens onsterfelijke geliefde. Jan Caeyers & Piet Kuijken

Jan Caeyers, auteur van dè internationaal als standaard erkende Beethovenbiografie,
vertelt het boeiende verhaal van Beethovens mysterieuze onsterfelijke geliefde.

Vuurwerk!

Lester Van Loock serveert zijn pianistiek Vuurwerk.  Chopin, Prokofiev, Rachmaninoff. En Liszt, veel Liszt. Zijn kompanen van Ode an die Freunde noemen hem wel eens Liszter.

Sylvia’s Opera Imaginaire
Ook voor wie (nog) niet van opera houdt

Sylvia Broeckaert,
presentator/programmamaker bij Klara, bedenkt met als leidraad haar boek ‘Iedereen opera’ samen met het publiek een nieuwe verhaallijn voor Sylvia’s Opera Imaginaire.

Muziek

Annick Segal, Rosa uit Thuis en Canvascommentator bij de Koningin Elisabethwedstrijd,vertelt en bezingt de reis van haar leven.

Dieltiens en Dieltiens
Roel Dieltiens & Veerle Dieltiens

Roel Dieltiens, wereldvermaard cellist, komt muzikaal keuvelen met woorden en op zijn cello en in duo met zus/pianodocente Veerle, even gracieus als haar verschijning is haar pianospel.

Sieben Herzen im Dreivierteltakt
Katrien Gallez en Dick Vandaele


Katrien Gallez, Grande Dame van de operette en gerenommeerd tenor Dick Vandaele duelleren im Dreivierteltakt met Ode an die Freunde. Gereputeerde traditie versus aanstormend talent.

 

From Weill to Broadway
Hans Peter Janssens, Lies Vandewege, Lissa Meyvis


Hans Peter Janssens, onze internationale musicaltrots, creëert voor Bellissama
een unieke hommage aan Kurt Weill, van opera over lied naar musical.


 

 

 

 

PRAKTISCHE INFORMATIE – BELLISSAMA

  • Beethovens onsterfelijke liefde – 13 oktober om 11 uur
  • Vuurwerk! – 10 november om 11 uur
  • Sylvia’s opera imaginaire – 8 december om 11 uur
  • Muziek – 12 januari om 11 uur
  • Dieltiens en Dieltiens – 9 februari om 11 uur
  • Sieben Herzen im Dreivierteltakt – 8 maart om 11 uur
  • From Weill to Broadway – Hans Peter Janssens, Lies Vandewege, Lissa Meyvis –  10 mei om 11 uur

Reserveren:
070 246 036
www.fakkeltheater.be