Het eind van het begin van het einde (8+) wordt een wel heel bevreemdende voorstelling. Een voorstelling die zich in een verre toekomst afspeelt, waarin er geen theaters meer zijn, geen boeken, geen bioscopen. Een verbeelding van een tijd waarin er geen verbeelding meer is… zoiets dus. Kan je je daar iets bij voorstellen? Nee? Wij ook niet. Of toch?

Het eind van het begin van het einde start waar alle andere voorstellingen eindigen: acteurs naar huis, kabels opgerold en alle spullen in de vrachtwagen. Klaar om te vertrekken naar het volgende theater. Maar wat als die theaters intussen verdwenen zijn? Wat als alle boeken en films vergeten zijn? Wat als ‘verbeelding’ een raar woord geworden is?

Bekroond regisseur Jetse Batelaan maakt een nieuwe fantasierijke familievoorstelling voor iedereen van 8 jaar. Met een levend decor daagt hij de jonge kijkers uit om mee te zoeken naar wat er nog te redden valt van het allerlaatste verhaal. Wie helpt mee?

regie: Jetse Batelaan
spel: Gina Beuk, Elias De Bruyne, Goele Derick, Julia Ghysels, Joep van der Geest, Lucas van der Vegt, Willemijn Zevenhuijzen
decor en licht: Theun Mosk
kostuum: Liesbet Swings
componist: Gerjan Piksen
dramaturgie: Koen Haagdorens
regie-assistentie: Tim Verbeek
productie en technische realisatie: hetpaleis, Theater Artemis en Het Zuidelijk Toneel

Deze voorstelling werd gerealiseerd met steun verkregen via Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid via Casa Kafka. 

hetpaleis, Theater Artemis, Het Zuidelijk Toneel/ Jetse Batelaan
Het eind van het begin van het einde
2, 4 + 11.10.20 in hetpaleis *
+ daarna op tour in Nederland & België (Nederlandse première op 16.10.20)

Foto: www.hetpaleis.be