Om het KidConcert en Kapellen Zingt dit jaar extra kracht bij te zetten, bouwt DBV Events – samen met de Cultuurdienst van Kapellen – een heuse openluchtcinema. Kortom, 4 events op twee dagen: jeugdfilm, familiefilm, KidConcert en Kapellen Zingt in het gemeentepark van Kapellen.

DBV Events (twee Kapellenaren Thomas De Bruyn en Wim Versées, die trots zijn dat ze opnieuw plezier kunnen organiseren in Kapellen) startte in 2017 met een fikse zomerafsluiter in het gemeentepark: meteen 3000 bezoekers op de eerste editie van Kapellen Zingt. In 2018 werd het concept uitgebreid met een eerste samenwerking met de jeugddienst, voor de organisatie van het KidConcert: een gigantisch springkastelendorp, een namiddag fun, pret en een live optreden.

De planning voor 2019 is opnieuw uitgebreid met Film in het Park, de avond voordien. Op woensdag 21 augustus worden er twee films gespeeld: de Vlaamse versie van Angry Birds (15u) als jeugdfilm, en niets minder dan de prachtige The Greatest Showman bij het vallen van de avond (20u). Het concept is simpel: breng je eigen stoeltje, deken of zitzak mee, DBV zorgt voor de randanimatie, een bekende presentator en zelfs vuurspuwers… Om het cinemagevoel kracht bij te zetten, zijn drankjes, popcorn, ijs,… uiteraard voorzien!

De middagfilm wordt gratis aangeboden, voor de avondfilm betaal je slechts 2 euro voor een ticketje.

Op donderdag 22 augustus is alle jeugd van Kapellen vanaf 14u weer welkom om het KidConcert in gang te springen. Maar liefst 10 springkastelen, allerhande workshops, animatie, grim,… en als afsluiter een live optreden van Radio Oorwoud.
Vanaf 19u gaan we over tot de opwarming van Kapellen Zingt, met de MENT Partyband. Vanaf 19u30 starten we aan de 3e editie van Kapellen Zingt. Een verrassingsact maakt de avond compleet! De toegang is uiteraard gratis.

Iedereen die graag wil meezingen vanop het podium, kan zich melden via info@kapellenzingt.be.

Foto’s: DBV Events BVBA / Arthur Vermeylen