Twee van de avontuurlijkste podia van Antwerpen sluiten elkaar in de armen. Het liefdeskind heet Strobo en verenigt alle goede eigenschappen van beide ouders. Bijgevolg is het sympathieke Stroomplein gedurende enkele zaterdagen de sanitaire setting voor live shows van artiesten die Het Bos en Onder Stroom zorgvuldig uit de Scheldeboord plukten. Zaterdag 17 oktober wordt de aftrap gegeven van een najaar lang Het Bos X Onder Stroom! 

Strobo is in de titel het samengaan van twee organisaties met een gelijksoortig karakter waarbij de artistieke biotoop en het presenteren van artistiek werk in de natuurlijke aard zit. Buiten de eerste letters van de organisaties verwijst Strobo naar stroboscoop: een optisch instrument waarmee beweging van een object schijnbaar wordt stilgezet. Zo ontstaat de illusie van stilstand. Met Strobo willen we de momentopnames tonen van het werk van Antwerpse artiesten waaraan zij in ogenschijnlijke stilstand hebben gewerkt. 

Zo passeert onder andere de dromerige klaviersynthese van spookhuizen en dartelende kinders in een donker bos van Miaux, de opper Flying Horseman Bert Dockx en geschoold klassiek en jazzpianist Hans Swolfs a.k.a. Hantrax: een omnivore elektrofuturist die als een wildeman al zijn muzikale invloeden en meer door zijn synths en toetsen jaagt. Hij nodigt voor deze gelegenheid geschoold jazzgitarist Elko Blijweert uit om mee te freaken en zijn rubberen benen te strekken. Hier vindt u het programma.

In 2020 ontwikkelde Onder Stroom het ‘Stroomplein’. Creatieve bezetters en vrijwilligers zetten hun schouders onder het project om het braakliggend terrein naast Onder Stroom om te bouwen tot een publiek toegankelijk plein met ruimte voor socio-culturele en artistieke stroomstoten. Het Stroomplein opende op zaterdag 18 juli en huisvestte ruim dertig muzikale coronaproof evenementen in de buitenlucht.
Op 19 september was het zomerslotfeest van het Stroomplein, maar dankzij Strobo kan Antwerpen het gehele najaar genieten van het Stroomplein! 

Foto: www.hetbos.be