De jonge Vlaming Karel Becue struikelt over het puin van de Eerste Wereldoorlog en zijn eigen verleden. Op reis door Duitsland ontmoet hij Anna Blomsfeld, de passie tussen hen laait op.
Een psychiatrische patiënt – een gewonde Duitse soldaat gerepatrieerd uit de Westhoek – herkent Karel Becue. Hebben ze een gedeeld verleden?
In Brussel kruist Johanna Devreese zijn pad. Hij negeert haar groet, alhoewel zij eerder een stempel van verwondering in zijn geheugen drukte. Anna, Johanna en Karel koesteren een onconventionele liefdesrelatie en worden onvoorwaardelijke ‘compagnons de vie’.
 
September 1938. Hoofdredacteur van The Guardian Karel Becue verblijft met Jen Walker, protegee van de Engelse premier Chamberlain, op Duitse bodem. Hun contacten met gewone burgers kerven krassen op het imago van het regime. Nazipropaganda orkestreert een totale gedachteloosheid bij de bevolking. Becue brengt zichzelf en de vredesmissie in gevaar … Wie is die kleine garnaal die de top van het regime uitdaagt?
 

Jef Stroo is hoofd zorg en ondersteuning bij vzw De Vierklaver, een organisatie die volwassenen met een beperking ondersteunt. Het blauwe schrift is zijn debuut.

Softcover; 440 pagina’s.

Auteur: Jef Stroo
Titel: Het blauwe schrift
Uitgeverij: Sterck & De Vreese
ISBN: 978 90 6515 527 8
Thema: roman; WO I & WO II
Prijs: € 27,50