Brouwerij Het Anker uit Mechelen start met een nieuwe activiteit: de distributie van premium Japanse sake van familiebrouwerij Konishi uit Japan.

Konishi is één van de oudste sake-brouwerijen in Japan, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1550. De brouwerij is gevestigd in de stad Itami -een zusterstad van Hasselt sinds 1985- en is vandaag in handen van de 15de familiegeneratie. Het huismerk sake Shirayuki (“witte sneeuw”) is gebaseerd op deze traditie en eeuwenoude brouwtechnieken. Konishi brengt daarnaast ook een gamma innovatieve, premium sake op de markt onder eigen naam.

Konishi pionierde in 1988 met de import van Belgische speciaalbieren naar Japan, o.a. het gamma Gouden Carolus bieren. De persoonlijke relatie tussen beide familiebrouwerijen, evenals het geloof in de sterke kwaliteit van elkaars producten, mondt vandaag uit in een nieuwe samenwerking: de distributie van kwalitatieve Japanse sake in de Benelux markt.

Wat is sake?
Sake is het Japanse woord voor rijstwijn. Het is een brouwsel op basis van voornamelijk rijst en water. Het alcoholpercentage varieert tussen ca. 13% tot 17%, naargelang het type sake. Het Anker selecteerde 4 verschillende types sake uit het gamma van familiebrouwerij Konishi, elk met unieke smaak en eigen karakter.

Het Anker nv
info@hetanker.be
0032 15 287 141
Guido Gezellelaan 49
B-2800 Mechelen