Zin in een explosie van unieke smaken en texturen? Probeer deze heilbot met pittige rode pepersaus, groene asperges en heerlijke shiitakes eens, je zult er geen spijt van krijgen. De zoute en pikante smaken werken zo goed op elkaar in dat je snakt naar meer. 

INGREDIËNTEN VOOR 4 personen

1 tl
gemalen korianderzaad
1 el
fijngehakte korianderblaadjes
1 tl
suiker
1 tl
zout
1 el
appelazijn
2
spaanse pepers
2
uien
4
tomaten
2 teentjes
knoflook
200 g
groene asperges
4
zwarte heilbotfilets
300 g
shiitakes

boter

peper en zout

BEREIDING

Als je heilbot uit de diepvries komt, laat je die van tevoren eerst ontdooien. Dep hem daarna goed droog met keukenpapier. 
De rode pepersaus
Snijd de rode pepertjes doormidden en verwijder de zaadjes. Hak ze samen met de tomaten, uien en de knoflookteentjes fijn. Smelt wat boter in de pan en voeg de rode fijngehakte groenten er aan toe. Stoof alles eventjes goed. Vervolgens voeg je hier het gemalen korianderzaad, de fijngehakte korianderblaadjes, suiker, zout en appelazijn aan toe. Laat sudderen voor zo’n halfuurtje. Als je ziet dat het mengsel kan gaan aanbranden, voeg je er wat warm water aan toe. Tot slot wrijf je het mengsel door een zeef en vang je het sausje op. Zet aan de kant. 
De asperges
Zet een pannetje water op het vuur en voeg er wat zout aan toe. Breng aan de kook en voeg vervolgens de asperges toe. Kook ze voor zo’n 10 minuten op een middelhoog vuur met het deksel op de pan. 
De heilbotfilets
Ondertussen bak je de heilbotfilets. Laat 2 el boter smelten in een pan. Hier leg je de heilbotfilets in. Bak ze voor zo’n 6 minuten en breng op smaak met peper en zout. 
De shiitakes
In dezelfde pan smelt je een klontje boter. Voeg hier de shiitakes aan toe. Bak de shiitakes voor zo’n 5 minuten. Kruid met wat peper en zout. 
De afwerking
Smeer wat van de rode pepersaus over elk bord. Verdeel de asperges over de borden. Leg ze netjes langs elkaar als een soort bedje bovenop de pepersaus. Vervolgens leg je de heilbotfilet op de asperges. Leg de shiitake-paddenstoelen er naast. 

Foto: www.ambiance.be