Havenjobs, de toegangspoort tot de haven van Antwerpen en Zeebrugge, trapt vandaag een campagne af om jongeren enthousiast te maken voor een job in de boeiende havenwereld. In een tijd waar jaarlijks 70.000 jongeren in Vlaanderen afstuderen kan de haven een veelbelovende werkplek zijn voor deze starters. Met permanent tussen 500 en 750 instapklare vacatures in heel uiteenlopende sectoren, biedt de haven heel wat mogelijkheden voor jongeren.

Op havenjobs.com, een initiatief van Port of Antwerp-Bruges, VDAB, Voka Antwerpen-Waasland en West-Vlaanderen, Alfaport Voka, APZI, Maatschappij Linkerscheldeoever, CEWEZ, Stad Antwerpen en Brugge, het Havencentrum van de Provincie Antwerpen en TUA West, vind je momenteel 1500 vacatures. Wat opvalt is dat bijna de helft van deze vacatures specifiek gericht zijn op jongeren en starters. Een groot deel van deze vacatures vind je in de segmenten techniek, administratie, en logistiek & transport. Wat al die jobs gemeen hebben? De dynamische internationale omgeving eigen aan de havenwereld, ontwikkelmogelijkheden en ruimte voor eigen initiatief.

Om jongeren en de havenwereld dichter bij elkaar te brengen gaat vandaag de jongerencampagne van havenjobs van start. De campagne legt de nadruk op de unieke talenten van jongeren en hoe ze die kunnen inzetten bij een job in de haven. Van de precisie van een gamer die van pas komt bij het besturen van een heftruck tot de sociale vaardigheden van een influencer die waardevol zijn in een sales job. Want ook zonder werkervaring biedt de haven veel kansen.

Als aanvulling op de campagne organiseren Port of Antwerp-Bruges en Havencentrum HavenWijs op 13 en 15 maart. Tijdens dit unieke event komen onderwijsprofessionals uit het hoger onderwijs, de universiteit en de derde graad middelbaar onderwijs in contact met havenbedrijven. In tegenstelling tot een traditionele jobbeurs, is dit een matchmaking event voor leerkrachten en havenbedrijven. In Antwerpen is het event wegens groot succes al volzet, in Zeebrugge kunnen scholen en bedrijven zich nog inschrijven. Het doel is om de mogelijkheden binnen de haven te belichten en langdurige samenwerkingen tussen scholen en bedrijven te stimuleren.

Annick De Ridder, voorzitter van de raad van bestuur van Port of Antwerp-Bruges: “Onze haven staat als wereldhaven voor heel wat uitdagingen. Eén van de allergrootste is het invullen van de vele openstaande vacatures. Onze haven heeft het talent van vandaag én van morgen nodig. Aan alle jongeren die bekommerd zijn om die toekomst: kom in onze haven werken! Hier geven we samen de toekomst vorm. Werkervaring is niet het punt. Wel, jouw talent en vaardigheden. Werken in de haven? Never a dull moment, that’s for sure! Neem dus zeker snel een kijkje op havenjobs.com

Voor meer informatie over de kansen die de haven biedt aan jongeren, bezoek havenjobs.com en HavenWijs – Port of Antwerp-Bruges (portofantwerpbruges.com)