Freddy Michiels is journalist auteur, bladenmaker en netwerker. Hij heeft een verleden als directeur-hoofdredacteur van het gratis weekblad Antwerpse Post (van 1961 tot 1985) , een dochterblad van Gazet van Antwerpen. Sedert 1985 is hij zelfstandig journalist voor diverse media. Hij was de oprichter en hoofdredacteur van KMO-insider (van 2001 tot 2017) en werkt mee aan diverse tijdschriften en periodieken als columnist en journalist. Als filmschrijver maakte hij in de zeventiger jaren documentaire films in het kader van “De Vlaamse Explorators” over Hawai, Pater Damiaan, De bergstammen van Noord-Thailand. Hij was ook uitvoerend producent van de speelfilm “Close” van Paul Collet met Katia Alens in de hoofd

Na “Het Hollywood Complot” in 2004 waarvoor hij in Amsterdam de “Schaduwprijs ” voor het beste Nederlandstalige debuut als misdaadroman uitgereikt kreeg door het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs  is “Haat” 16 jaar later zijn tweede misdaadverhaal.

Het verhaal:

Antwerpen, De Keyserlei. Een overval op juwelier Slaets verloopt niet zoals de gemaskerde daders hadden gewenst. Journalist Frank Blatt en zijn jonge collega Lucas Dillen bij het dagblad De Ochtend Post bijten zich vast in de zaak. De auteur ontwikkelt een ingenieuze plot van pakkende verhaallijnen die naar het einde toe mooi samenkomen in een onverwachte en ontroerende apotheose. Het verhaal voert de lezer met interessante achtergrondverhalen langs herkenbare plekjes in de Sinjorenstad. Het gegeven is uniek: wat gebeurt is vaak letterlijk ongelooflijk en toch geïnspireerd op waargebeurde feiten, weze het door de auteur kundig verpakt in een ongemeen spannend verhaal.

Haat is de rode draad in het boek. De zelfhaat van een vrouw die vrede met zichzelf zoekt, haat als drijfveer van een misdaad, de allesvernietigende haat tussen vader en zoon. En wat kan er gebeuren wanneer liefde een dekmantel voor haat is? Ongewoon spannend en verhelderend.

Auteur: Freddy Michiels

Categorie: Misdaadverhaal

ISBN: 978 94 929 93014 / NUR 332

Uitgeverij: Uriel/Sigmatau nv

Categorie: Misdaadverhaal
Prijs: € 19,95

Als auteur heeft Freddy Michiels verschillende opdrachtwerken op zijn naam, waaronder;

https://freddymichiels.com/lezingen.php