Het Belgisch zuivelbedrijf Inex voegt met Inex Barista een nieuw gamma toe aan zijn assortiment voor de professionele markt. Met deze Barista-lijn speelt het bedrijf in op de stijgende populariteit van koffiebars en koffiespecialiteiten. Dankzij twee nieuwe opschuimvarianten kunnen barista’s hun latte creaties naar een nog hoger niveau tillen. Een latte met een perfecte opschuimlaag, iemand?

Met het gloednieuw Inex Barista assortiment zet zuivelbedrijf Inex in op de favoriete warme drank: een lekkere latte mét perfecte opschuimlaag. Door de steeds populairder wordende koffiebars vonden ze het bij Inex hoog tijd om in te zetten op de professionele markt van barista’s. Een nieuwe lijn met twee opschuimvarianten is daar het resultaat van.

Lactosevrij en plantaardig melkschuim
De eerste nieuwkomer is Inex Barista Lactosevrij, gemaakt van Belgische weidemelk. Deze melk is afkomstig van koeien die gedurende meer dan 120 dagen per jaar langer dan 6 uur per dag in de weide staan. Deze opschuimmelk is een op-en-top Belgisch zuivelproduct. Dankzij deze lactosevrije versie kan echt iédereen genieten van een heerlijke latte. 

Ook plantaardige alternatieven kunnen niet in een barista aanbod ontbreken. Op die behoeften speelt het merk in door de Inex Barista Haver te lanceren. Dit is de eerste plantaardige drink in hun assortiment. Plantaardig of niet: ook deze opschuimvariant geeft je dat schuimkraagje waar je naar verlangt. Denk aan perfect homogeen schuim en een fijn mondgevoel.

Test Inex Barista gratis uit
Zelf benieuwd naar de mogelijkheden met de nieuwe producten? Via deze link vraag je als food professional met een eigen BTW-nummer makkelijk je eigen gratis staal van 6x1L van de twee versies aan. Inex bezorgt je de producten om uit te testen.
Op zoek naar inspiratie om Inex Barista meteen goed te gebruiken? Dan is dit receptje voor een Miss Oatis van de hand van barista Jo De Bruyne uit koffiebar Philimonius uit Aalst een topper om mee van start te gaan.

Ingrediënten
160 ml Inex Barista Haver
3 g Earl Grey thee
60 ml heet water
15 ml popcornsiroop
1 druppel etherische olie van limoen
popcorn (met karamel)

Tekst: Elise Coppens

Foto & ideo: www.ambiance.be