Naar aanleiding van de vijfde verjaardag van Het Bos neemt de grote vriendelijke Rombouts Guy zowel de luifel als de gevel van Het Bos onder handen. Hij waagt zich met kwast en gebluste kalk op een hoogtewerker en doet iets met Azart, sprokkelhout, ijzerdraad, bladgroen en/of Oostindische inkt. Zijn werkzaamheden zijn zichtbaar van 16 tot 19 mei, het resultaat nog lang daarna. 

Beeldend kunstenaar Guy Rombouts leeft en werkt in Antwerpen. De van opleiding drukker-typograaf vertrekt in zijn werk vaak vanuit taal, typografie, de relatie tussen vorm & klank, taal & object, gebruikmakend van een veelheid aan media. Zo ontwikkelde hij onder andere het lettertype Azart en het Nieuw Nederlands Drieletterwoordenboek. Laat ‘Het’ en ‘Bos’ beide drieletterwoorden zijn…. 

In mei 2014 verhuisde de Antwerpse kunstenwerkplaats Scheld’apen na 15 jaar Petroleum Zuid naar Het Bos aan de Ankerrui. Nu, vijf jaar later, is Het Bos uitgegroeid tot het artistieke epicentrum van Antwerpen. Dat dat gevierd wordt mag duidelijk wezen. De maand mei wordt een weerspiegeling van wat Het Bos de afgelopen vijf jaar heeft neergezet. Een programma van muziek, film, beeldende kunst, theater, performance en debat, een vrije ontmoetingsplek met eerlijk eten en sympathieke drankjes.

Foto’s: www.hetbos.be