Op zaterdag 28 januari opent in Leuven centrum het nieuwe grillrestaurant Rotis zijn deuren. Dit op de locatie van de voormalige brasserie De Wiering. Op het menu: 100% Belgische kippen, ribs van Belgisch Landras- of Piétranvarken én Rotis-bier.
“Met Rotis willen we aantonen dat een snelle hap ook een leuke, gezellige en zelfs trendy beleving is”, aldus zaakvoerder Bart Vancluysen.  We hebben met opzet onze menukaart beperkt gehouden, we bieden in feite enkel kip en ribs aan, maar hierin willen we wel uitblinken.  M.a.w. hou het simpel, maar wel héél lekker. Naast sappige ribs en dito kip kan je er genieten van enkele speciale bieren waaronder ook ons eigen gebrouwen Rotis-bier, en dit in een totaal nieuw interieur.  Er is gekozen voor ruwe, authentieke materialen zoals metaal en hout. Kortom: voor een natuurlijke sfeer die echtheid uitstraalt.” Kom vanaf zaterdagmiddag 28 januari de sfeer (en het eten) proeven. Place to be: het pand waar in oktober 2016 de laatste service van brasserie De Wiering draaide. Niet alleen de naam, het interieur en de oppervlakte (dubbel zo groot!) van het restaurant van de Wiresto Groep is veranderd, ook het concept. Voortaan wordt er enkel gegrild in het Wieringstraatje. “De naam van het nieuwe restaurant, Rotis, is afgeleid van het woord ‘rotisserie’, ook wel grillrestaurant genoemd”, aldus Bart. “Binnen het Rotis-concept hebben wij bewust gekozen voor de Churrasco-houtskoolgrill. De term ‘Churrasco’ is een vorm van barbecue die in Latijns-Amerika is uitgegroeid tot een traditionele kookkunst in het bijzonder voor het grillen van gevogelte en vlees.” In het geval van Rotis: kip en varkensribs.
Op het menu/de houtskoolgrillRotis-tekst
De ribs van Rotis stammen af van het Belgische Landras- of Piétranvarken, mager met voldoende smaak en zacht qua textuur. De varkens zijn gekend voor hun korte romp en mooie vaste bil, dankzij hun gevarieerde voeding die is afgestemd op elke groeifase van het varken. De ribben zijn met de hand versneden aan de kant van de carré waar het betere vlees zit. Net zoals de ribs zijn onze kippen 100% Belgisch.  Deze worden speciaal opgekweekt met een plantaardige voeding zonder toevoeging van additieven, zijn gehuisvest op stro en hebben vrije loop uit respect voor het natuurlijk gedrag van de dieren. Dat uit zich in heerlijk mals kippenvlees, iets waar de boer terecht trots op is. De houtskoolgrill draagt ertoe bij dat de kip een fijn knapperige gebraden korst krijgt die je zeker niet mag vergeten op te eten.
Take-out
Dankzij de take-out-folder van Rotis kan je ook kip en ribs afhalen. Je kan dagelijks van 17u tot 23u, en in het weekend zelfs van 12 tot 23u, van thuis uit bestellen. Eerst een pint aan de toog en dan met een lekker stuk vlees naar huis? Perfect mogelijk.
Openingsuren
ma tot vrij: 17u tot 24u
za tot zo: 12u tot 24u
Adres:
Wieringstraat 2, 3000 Leuven
Wiresto Groep
Met Rotis voegen Bart Vancluysen, Philip Declerck en Kris Daems een nieuw etablissement toe aan de Wiresto Groep. Daar zitten ook in: St. Jean en Bleu Blanc uit Oud-Heverlee, Paal26 uit Paal, Pact24 uit Bekkevoort en Feestzaal Lindenhof uit Tremelo.