Griekenland – het kookboek vertaalt dit gevarieerde karakter naar 450 pagina’s vol bekende gerechten als dolmades (gevulde wijnbladeren), gyros souvlaki en tzatziki. Veel minder bekend zijn regionale specialiteiten als dolmades van aubergine of courgettebloemen, en tzatziki met walnoten en munt.
Uiteraard ontbreken ook de vele visgerechten niet en krijgt u informatie over die typisch Griekse ingrediënten als olijven, olie, diverse kazen en wijnbladeren. Rianne Buis heeft zelf jarenlang op Kreta gewoond en zich uitgebreid verdiept in de culinaire verschillen per regio, de eetgewoontes, het gebruik van bepaalde ingrediënten, tradities en feesten.

Het resultaat is een schat aan uiteenlopende recepten, gelardeerd met veel couleur locale en anekdotes, prachtige receptfotografie en de ter plaatse voor het boek geschoten lifestyle-fotografie. De bijzondere vormgeving en de volledigheid van dit boek, maken het tot een onmisbare titel in de keuken van iedere kookliefhebber.

Softcover.

Auteur: Rianne Buis
Titel: Griekenland – Het kookboek
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 978 90 4520 917 3
Thema: gastronomie; toerisme
Prijs: € 29,99