Beste clubverantwoordelijke, 
 
Het was nog even wachten op het Ministerieel Besluit van 30 juni 2020 om zeker te weten hoe de nieuwe (sport)maatregelen eruit zouden zien vanaf morgen (1 juli). Bij deze kunnen we definitief bevestigen dat: 
Alle sporten weer toegelaten zijn mét contact als:
ze in georganiseerd verband plaatsvinden;
ze in een groep van maximum 50 personen plaatsvinden;
er steeds een meerderjarige verantwoordelijke aanwezig is;
je je handen voor en na wast en het gemeenschappelijk sportmateriaal voor en na het sporten schoonmaakt.
De zwembaden weer open kunnen als ze voldoen aan de veiligheidsprotocollen.
Kleedkamers en douches gebruikt mogen worden zoals in de veiligheidsprotocollen beschreven wordt.

Publiek weer mag:
Vanaf 1 juli:
Maximum 200 toeschouwers binnen of 400 toeschouwers buiten en mits het volgen van de veiligheidsprotocollen.
Voor reguliere evenementen die in permanente infrastructuren zoals bijvoorbeeld tribunes worden georganiseerd, zullen protocollen worden opgesteld.
Voor éénmalige evenementen in de publieke ruimte zal vanaf 1 juli een online-instrument (matrix) beschikbaar zijn, dat als referentie zal dienen voor de lokale overheden bij het verlenen van vergunningen voor deze evenementen. Er zullen ook duidelijke regels moeten worden toegepast.
Vanaf 1 augustus: 
maximum 400 toeschouwers binnen of 800 personen buiten en mits het volgen van de veiligheidsprotocollen, op voorwaarde dat de gezondheidssituatie het toelaat.
Een uitzondering om deze limiet te overschrijden, kan gevraagd worden aan lokale overheden voor permanente infrastructuren met een zittend publiek, met inachtneming van de veiligheidsvoorschriften.

Alle protocollen alsook de leidraad voor een veilige heropstart van de sportsector en de gedragscodes kan je terugvinden op https://www.sport.vlaanderen/corona-en-sportbeoefening-in-vlaanderen/. 
 
Ondanks de documenten die ter beschikking gesteld worden, roepen de opgelegde maatregelen vaak nog heel wat vragen op. FROS verwijst daarom ook door naar de veelgestelde vragenpagina van Sport Vlaanderen: https://www.sport.vlaanderen/corona-en-sportbeoefening-in-vlaanderen/corona-veelgestelde-vragen/ . 
 
Laat gezond verstand ten allen tijde primeren.