GIRL een film van Lukas Dhont die in de belangstelling van iedereen kwam door zijn gegeven en inhoud. Deze debuut film van Lukas Dhont, sprak iedereen aan en kreeg van iedereen goede kritieken. Lukas bedacht en schreef zelf het verhaal, en we moeten wel meegeven dat heden, zo’n verhaal helemaal in is. Waar op het ogenblik veel aandacht aan gegeven wordt is aan personen die in een verkeerd lichaam geboren zijn. De strijd die zij moeten voeren en trotseren is heel moeilijk in onze maatschappij en het is juist dit dat goed belicht wordt in deze filmprent.

GIRL laat ons binnenkijken en in het leven van de 15-jarige Lara, die het wil maken in het zware beroep als ballerina. Samen met haar vader trotseert ze heel de wereld, maar er is één euvel, en dat is vooral haar lichaam dat tegenstribbelt, want Lara is geboren als jongen. Met het verhaal GIRL laat men u mee beleven hoe zo’n persoon die in het verkeerde lichaam is geboren moet strijden, vallen en opstaan, zeer aangrijpend.

Op 9 2018 opende de film de 45e editie van Film Fest Gent onder luid applaus en met lovende recensies. Sinds de wereldpremière in Cannes, waar GIRL naar huis ging met vier prijzen waaronder de Caméra d’Or voor beste debuut, is de film aan een indrukwekkende internationale festivalcarrière bezig – met een lange reeks van filmprijzen en nominaties. In december werd het speelfilmdebuut van Lukas Dhont nog bekroond met de European Discovery Award voor het beste Europese debuut. Daarnaast was de film bij de vijf genomineerden voor de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film.

Regie: Lukas Dhont

Cast: Victor Polster, Arie Worthalter, Katelijke Damen, Oliver Bodart, Tijmen Govaerts, Valentijn Dhaenens,

Muziek: Valentin Hadjdadj

Genre: Drama

Specificatie:106min

Ondertiteling: Nederlands/Frans

Distributie: Lumiére