Er komt op 20 november tijdens Horeca Expo in Gent een nieuw kampioenschap ‘Junior Gelato Chef 2019’. Daarin gaat ijsmachineproducent Carpigiani Ambachtelijk Benelux op zoek naar de opvolger van Jana Jansen van Kogeka Geel. Vorig jaar veroverde de 19-jarige uit Balen de titel met haar ijscreatie ‘Pecan Caramel’. Inschrijven kan nog tot eind oktober. Kandidaten mogen 17 tot 21 jaar zijn. 

Naast het Belgisch kampioenschap voor professionelen kregen de leerlingen uit het 7e jaar Patisserie-Ijsbereiding uit zowat alle Belgische kokscholen in 2018 voor het eerst hun eigen nationaal kampioenschap. Met zo’n 20 deelnemers en een erg hoogstaand niveau werd dit meteen een schot in de roos. Vandaar dat organisator Carpigiani Ambachtelijk Benelux hier dit jaar wat graag een vervolg aan breidt. De opdracht voor de deelnemers blijft dezelfde:
 
6 liter basismix (gepasteuriseerd) ter voorbereiding klaarmaken
1 eigen smaak in competitie bereiden (tevens 6 liter)
décoratie en garnering ter plaatse uitvoeren
dit alles binnen de 30 en 45 minuten

Een vakjury beoordeelt de creaties op basis van smaak (40%), creativiteit (20%), structuur (20%) en presentatie (20%). Naast de titel ontvangt de nieuwe Belgische kampioen ook een dagcursus in de Gelato University Carpigiani voor heel de klas én een mooie prijs voor zijn of haar school.

Foto’s: Holy2 / Carpigiani Ambachtelijk Benelux