Wie kroont zich tot de kersverse Kampioen Ijsbereiding van België en Nederland? Carpigiani Ambachtelijk Benelux gaat tijdens de Gelato Festival Challenge opnieuw op zoek naar het lekkerste ijs van de Lage Landen. De Belgische kandidaten kunnen zich nog tot 4 februari inschrijven voor de competitie die plaatsvindt op 20 februari in de Gelato University Benelux in Zandhoven. 18 februari verstrijkt de deadline voor de Nederlandse kandidaten die het op 5 maarttegen elkaar opnemen tijdens Bakkersvak in Gorinchem. De kampioenen én de nummers twee winnen meteen ook een ticket voor het Europees Kampioenschap in 2020 en mogelijk nadien het Wereldkampioenschap in 2021.
De Gelato Festival Challenge is een officieuze wedstrijd waar de winnaars van landen van over heel de wereld strijden voor de wereldtitel. Oftewel dé bekroning voor de beste ijssmaak ter wereld. Eerdere finales vonden onder meer plaats in Rome, Berlijn, Dubai tot Mebourne, Tokyo en Chicago. Goud ging in 2017 voor België naar Sander Tobback (L’Origien, Kampenhout) en in Nederland naar Arjan Nijenhuis (Nijenhuisijs, Lemele). De ‘zilveren’ Nederlander Erik Kuiper (De Ijskuip, Denekamp) gooide nadien de hoogste ogen en werd in september in Bologna Europees Kampioen met zijn Honing-Yoghurt-Ijs met frambozen en walnoten.
Belgisch Kampioenschap
20 februari – Gelato University Benelux Zandhoven

Nederlands Kampioenschap
5 maart – Bakkersvak Evenementenhal Gorinchem

Foto’s: www.carpigianiabenelux.com