Trek deze paasvakantie naar buiten en stap binnen in het Vrijbroekpark!
Gezinnen zullen zich niet vervelen. Vanaf zondag 4 april kun je een avontuurlijke audiotocht maken. Spits je oren, wrijf de winterslaap uit je ogen en vertrek op een muzikale tijdreis door het Vrijbroekpark. RUIS is een interactieve familietocht vol muziek, poëzie en fantasierijke verhalen, gecreëerd door muziektheater het Fluisterhuis in samenwerking met Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark, RADAR Mechelen en het Conservatorium van Mechelen.

Mondige wegwijzers nemen je via elf haltes mee op een groot familiefeest tussen de bomen. Scan met je telefoon de QR-codes bij elke halte en luister met je gezin naar het verstrijken van de tijd in het park. Deze wandeling is gratis en je moet niet vooraf reserveren. Je vertrekt aan parking Eekhoorn of aan de brug naast de bloemenweide, dichtbij ingang Potaardestraat. De wandeling is 2 km lang en duurt ongeveer 2 uur. Meer informatie vind je op onze website, www.provincieantwerpen.be > kalender Vrijbroekpark.

Op zaterdag 10 april kun je met je gezin deelnemen aan een filosofische speurtocht. Is de zon natuur? Heeft alles een naam? Kunnen bomen voelen? Op de speurtocht kom je zo’n vragen tegen, maar ook leuke, speelse doe-opdrachten. Voor deze wandeling moet je vooraf reserveren. Je kiest een tijdslot wanneer je wilt starten, tussen 13 en 15.30 uur. Op het gekozen uur kom je naar het bezoekerscentrum waar je alle informatie ontvangt, betaalt en daarna meteen kunt starten. Bij terugkomst, ten laatste om 17 uur, ontvangt elk deelnemend kind een geschenkje. De deelnameprijs bedraagt € 5 per gezin. De wandeling is geschikt voor kinderen tussen 7 en 12 jaar. Meer informatie en inschrijven via www.provincieantwerpen.be > kalender Vrijbroekpark.

Wanneer:
RUIS, muzikale doe-het-zelfwandeling: vanaf zondag 4 april
Filosofische speurtocht voor gezinnen: zaterdag 10 april, start tussen 13 en 15.30 uur

Waar:
Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark,
Ridder Dessainlaan 65,
2800 Mechelen

Deelnameprijs:
RUIS, muzikale doe-het-zelfwandeling: gratis
Filosofische speurtocht op 10 april: € 5 / gezin
Website: http://www.provincieantwerpen.be > kalender Vrijbroekpark

Social media: http://www.facebook.com/vrijbroekpark

Meer info:
Onthaal Vrijbroekpark,
015 45 13 80

Organisatie:
RUIS:
Het Fluisterhuis, https://www.hetfluisterhuis.com/
 
Filosofische speurtocht: Filodroom, https://filodroom.be/nieuws/

Foto: Gezinsactiviteiten tijdens de paasvakantie – Copyright: Provincie Antwerpen