Xavier Hufkens nodigt u van harte uit op het gesprek tussen Wyatt Kahnen Joost Declercq naar aanleiding van de tweede tentoonstelling van Wyatt Kahn in de galerie.
Wyatt Kahn – wiens werk onder meer in de collecties van het MoMA, het Whitney Museum of American Art, Centre Pompidou en MOCA is opgenomen – werd opgeleid als een beeldhouwer, maar verwierf al snel bekendheid met zijn assemblages van onbewerkt canvas in verschillende maten en geometrische vormen. Hoewel deze intussen bekende werken ook te zien zullen zijn, concentreert de expo zich voornamelijk op een nieuwe reeks werken in gefreesd lood en op olie gebaseerd pigment. De expo geeft zo niet alleen een overzicht van de onderling verbonden aard van de praktijk van Kahn, maar benadrukt ook nieuwe ontwikkelingen in zijn voortdurende verkenning van de dialoog tussen schilderkunst en beeldhouwkunst.

Na het gesprek krijgt u de kans om de tentoonstelling te bezoeken in het bijzijn van de kunstenaar.
Donderdag 10 januari 2019
10u45: deuren open
11u00: gesprek tussen Wyatt Kahn en Joost Declercq
11u45: einde van het gesprek, gevolgd door een Q&A
12u: vrij bezoek aan de tentoonstelling
Xavier Hufkens
Sint-Jorisstraat, 6
1050 Brussel
Joost Declercq is de directeur van het Museum Dhondt-Dhaenens. Hij was mede-oprichter van de non-profit organisatie ‘GEWAD’ in Gent en was verbonden aan de ‘Fondation Hans Hartung en Anna-Eva Bergman’ in Antibes, Frankrijk.
Wyatt Kahn (1983) woont en werkt in New York. Recente solo-exposities werden gehouden in het Museo di Arte Moderna e Contemporanea di Trento e Rovereto; Trento (2016) en in het Contemporary Art Museum, St. Louis, MO (2015). Zijn werk is opgenomen in de collecties van het Whitney Museum of American Art, NY; Centre Georges Pompidou, Parijs; MOCA, Los Angeles; Dallas Museum of Art; MCA, Chicago; en Albright-Knox Art Gallery, Buffalo.
TENTOONSTELLING
Opening: 10 januari,  17u – 20u
Data: 11 januari – 16 februari 2019

Foto’s: Micha Pycke, Club Paradis