Ben jij ook wel eens vergeten om het vlees op tijd uit de vriezer te halen? Met deze handige tip vloek jij binnenkort niet meer wanneer je ziet dat de kippenborsten nog in de diepvries liggen in plaats van in de koelkast.

Het is ons allemaal al eens overkomen: je hebt zin in een stukje vlees voor tijdens het avondeten en vergeet daarna om het vroeg van tevoren uit de diepvries te halen. Verander het menu nog niet, want er is nog hoop. Met deze handige tip kan je vlees snel en veilig ontdooien!

Druppelend water
Nee, de microgolfoven heb je voor deze tip niet nodig. Natuurlijk is het altijd een handig redmiddel, maar de microgolfoven kan er al snel voor zorgen dat jouw stuk vlees al lichtjes begint te garen. Op naar de kraan dan maar! Haal het vlees uit de originele verpakking en stop het in een ziplock zakje. Probeer tijdens het sluiten om zoveel mogelijk lucht naar buiten te drukken. Leg het zakje vervolgens in een kom. Vul die met lauw water en plaats hem onder de kraan. Zet je kraan op de koudste stand en laat het water druppelen over het vlees heen. Kleine stukjes vlees ontdooien snel, bij grote stukken vlees duurt het wat langer.

Bye bye bacteriën
Door het constante druppelen behoudt het vlees permanent dezelfde temperatuur. Het vlees ontdooit sneller én bacteriën krijgen niet eens de kans om te groeien. Win-winsituatie! Als kers op de taart smaakt je vlees ook gewoon duizend keer lekkerder wanneer je het op deze manier doet, dan wanneer je het vlees ontdooit in de microgolfoven.

Tekst: Demi Crapa

Foto: www.ambiance.be