Een eitje koken of bakken, easy peasy! Maar een gepocheerd ei durft nogal te mislukken. Terwijl het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is. Met deze eenvoudige hack pocheer je een ei in de microgolfoven. En het werkt, want we hebben het zelf geprobeerd! 
Een ei pocheren in de microgolfoven. We moesten even wennen aan het idee, maar toch werkt het wel. Binnen één minuut heb je een perfect gepocheerd eitje. Echt waar! En je hebt er bijna niets voor nodig.

Ingrediënten
Wat heb je hiervoor nodig? Niets bijzonders. Een ei, 125 ml water, een halve eetlepel azijn, een microgolf en een kopje dat je in de microgolf kunt plaatsen.

Bereiding
Vul een kopje tot de helft met water, doe er een halve eetlepel azijn bij en breek er dan een ei in open. Dek af met een bordje en zet 60 seconden in de microgolfoven. Afhankelijk van de sterkte van je microgolf, kan het zijn dat je daar nog 20 seconden bij moet doen.
Vervolgens zal je een behoorlijke onaantrekkelijke drek aantreffen in het kopje, maar onder die waas zit dus écht een perfect gepocheerd ei. Verwijder het heel voorzichtig met een eetlepel en laat het overtollige water eraf lopen. En voilà, een perfect gepocheerd eitje. Smakelijk!

Tekst: Martyna Majchrzak

Foto: www.ambiance.be