Vanaf 23 april krijgt het district Borgerhout er een schoolstraat bij, namelijk de Generaal De Wetstraat. Deze ingreep zal de verkeersveiligheid voor leerlingen en buurtbewoners verbeteren.
Om grote drukte met draaiende voertuigen aan de schoolpoort te vermijden, wordt er in de Generaal De Wetstraat een schoolstraat ingevoerd. Ter hoogte van huisnummer 20 is de straat door middel van veerpalen afgesloten. Aan het Krugerplein gebruikt de gemachtigd opzichter een nadarhek. Zo wordt er aan het begin en het einde van de schooldag de ruimte gegeven aan schoolgaande kinderen en hun ouders of begeleiders die zich te voet of met de fiets verplaatsen.
Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: “De verkeersveiligheid rond scholen is een prioriteit in ons beleid. Dat hebben we gemeen met de mensen die het initiatief voor een schoolstraat nemen.”
 
Twee keer een half uur per dag
Aan het begin en het einde van de schooldag wordt dat stuk van de straat gedurende een half uur afgesloten voor inrijdend gemotoriseerd verkeer. De toegang is verboden op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.10 tot 8.40 uur en van 14.50 tot 15.20 uur en op woensdag van 8.10 tot 8.40 uur en van 12.05 tot 12.35 uur. Daardoor wordt de verkeerssituatie vlak voor de school veel veiliger en aangenamer voor wie de woon-schoolverplaatsing te voet of met de fiets maakt. Wagens die geparkeerd staan in de schoolstraat kunnen altijd stapvoets de Generaal De Wetstraat uitrijden.
 
Stephanie Van Houtven, districtsschepen voor mobiliteit: “Elk kind moet veilig te voet of met de fiets vanaf de voordeur tot de schoolpoort geraken. Schoolstraten zijn daarbij een belangrijke stap: elke straat waar een school ligt, zou eigenlijk automatisch een schoolstraat moeten zijn. Het is echter belangrijk dat ze deel uitmaken van een breder mobiliteitsverhaal. Onderweg stoten kinderen en hun ouders nog op te veel obstakels en gevaarlijke punten op hun fiets- en wandelroutes. Ook die willen we samen met de stad en het Vlaams Gewest aanpakken, bijvoorbeeld met projecten als Route2School.”
 
Proefproject
De invoering van het schoolstraatstatuut voor de Generaal De Wetstraat is een proefproject dat gedurende 8 maanden loopt, tot 31 december 2019, en erna geëvalueerd wordt.
 
Schoolstraten
Momenteel zijn er al 13 schoolstraten in de stad Antwerpen. Vanaf 23 april komt daar deze veertiende schoolstraat bij in Borgerhout, en vanaf 29 april volgt er nog één in de Ullenshofstraat in Merksem.