Klaar voor een revolutie in het Belgisch-Nederlandse ijscrèmelandschap? Zet u dan schrap. Carpigiani Ambachtelijk Benelux gooit in Zandhoven (Antwerpen) op 14 en 15 februari officieel de deuren open van de nagelnieuwe ‘Gelato University Benelux’; de allereerste in ons land die opleidingen en workshops tot artisanale ijsbereiders serveert. Met de verwelkoming van de Gelato World Tour The Netherlands & Belgium Challenge – oftewel de selectie binnen de Lage Landen voor het wereldkampioenschap – neemt de ‘University’ onder begeleiding van de wereldvermaarde Italiaanse ‘Gelato Maestro’ Luciano Ferrari een ‘crème’ van een start. “Wij willen ijsbereidingen naar een veel hoger niveau tillen”, zo klinkt het. De Carpigiani Group uit Bologna (Italië) is met zijn ijs- en softijsmachines marktleider in Europa en al meer dan 60 jaar een onaantastbaar instituut en vooral gerenommeerd begrip in de ijswereld. In februari 2016 hield Artiso, bekend voor zijn bakkerij- en ijsmachines, Carpigiani Ambachtelijk Benelux boven de doopvont. Om zo vanuit Pulderbos (Zandhoven, Antwerpen) met het kleine broertje hoofdzakelijk op de ambachtelijke markt van de lokale ijssalons te focussen alsook op het zogeheten ‘out of home’segment: naast de traditionele cafetaria- en restauranthouder zijn dat bijvoorbeeld ook tankstations, snoepwinkels en zwembaden of sportcentra. Qua assortiment vertaalt zich dat in de volledige lijn aan Carpigiani-ijs-en softijsmachines, vitrinekasten (Orion) tot complete winkelinrichtingen alsook advies qua innovaties en trends uit de internationale ijswereld. En dat allemaal uite-raard met een stevig vleugje Italiaanse passie en hartstocht.
Vandaag zet Carpigiani Ambachtelijk Benelux een belangrijke nieuwe stap en lanceert het de ‘Gelato University Benelux’, naar het voorbeeld van de universiteit in Bologna. Sinds 2003 leidt Carpigiani daar zowel professionelen als particulieren op tot vakkundige ijsbereiders. Dat gaat van de basis tot zeer gespecialiseerde ijsbereidingen- en desserten. Telkens vanzelfsprekend geheel artisanaal met als ultiem uitgangspunt de cultuur van de ijsbranche te ervaren en als ijsbereider zeer innovatief en kleurrijk aan de slag te kunnen in de dagelijkse activiteiten. “Met de input van onze universiteit trachten wij een solide basis te leggen voor een heuse ijscrèmecultuur wereldwijd”, zo zei voormalig Carpigiani Group-directeur Gino Cocchi destijds bij de oprichting van de Gelato University in Italië. “Ijs is namelijk niet zomaar een product. Het omvat een heus platform voor het bereiden van een ongekend rijk pallet aan natuurlijke voedingsstoffen met eindeloos veel ingrediënten en smaken die inspelen op eenieders persoonlijke smaak en voorkeur.”
PROGRAMMA (doorlopend van 10u tot 15u)
14 februari Gelato World Tour Belgium Challenge
15 februari Gelato World Tour The Netherlands Challenge
10u Verwelkoming, rondleiding & IJSbeleving
14u Bekendmaking Belgisch/Nederlands Kampioen
15u Einde