Bart Van Acker, de zaakvoerder van Quality by Design uit Wilrijk, werd onlangs verkozen tot Vlaamse Jonge Ondernemer van het jaar 2019. Eerder werd Van Acker al bekroond tot beste Jonge Ondernemer van 2019 van de provincie Antwerpen. Gisteren bezocht gedeputeerde voor Werk en Flankerend Onderwijsbeleid Kathleen Helsen het bedrijf. 
Bart Van Acker van Quality by Design (QbD) uit Wilrijk won op 6 juni de Vlaamse finale van Vlaamse Jonge Ondernemer van het jaar. Hij nam het op tegen de vier laureaten uit de andere provincies.
Het Wilrijkse bedrijf Quality by Design levert consultancydiensten aan bedrijven in de life sciences (farma, biotechnologie en medical devices), cosmetica-, health care- en voedselindustrie. Met zijn jarenlange ervaring helpt QbD deze bedrijven op gebied van validatie, Quality Assurance, Regulatory Affairs, Medical Devices en Project Management & Support.
 
De provincie Antwerpen realiseert 32% van het totale Vlaams binnenlandse product. Met 17.247 nieuw opgerichte ondernemingen in 2018 (17,23% van de totale starterspopulatie in België) gaat de provincie Antwerpen de andere Vlaamse provincies ruim vooraf.
 
“Ondanks dat mooie cijfer mogen we niet achterover leunen,” stelt gedeputeerde voor Werk en Flankerend Onderwijsbeleid Kathleen Helsen. “Succesverhalen als dat van Bart Van Acker blijven noodzakelijk om jonge mensen warm te maken voor het ondernemerschap. Als provinciale overheid vinden we het belangrijk dat nieuwe jonge ondernemers initiatief durven nemen. Zij zorgen immers voor meer welvaart en voor de jobs van morgen”.
 
Quality by Design telt vandaag meer dan 180 werknemers en is ook actief in Nederland, Frankrijk, Spanje, Mexico en Columbia.
 
Bart Van Acker van Quality by Design (QbD): “Antwerpse Jonge Ondernemer 2019 van de provincie Antwerpen worden was al een big deal voor mij. En op deze award op Vlaams niveau ben ik natuurlijk nog trotser. Er zijn immers weinig plekken ter wereld met zo’n concentratie aan talentvolle ondernemers en veelbelovende bedrijven. Dat blijkt ook uit de laureaten van de andere provincies: stuk voor stuk enorm straffe ondernemers. Ik heb mijn grote passie voor biotechnologie en ondernemen kunnen omzetten naar een internationaal bedrijf, vol topmensen die samen keihard werken én plezier maken. Dat zowel JCI (Junior Chamber International) District Antwerpen als de provincie Antwerpen dat vandaag erkent, doet enorm veel deugd.”

Foto: Een trotse Bart Van Acker verwelkomt gedeputeerde Kathleen Helsen bij Quality by Design – Copyright: provincie Antwerpen