Roger Souvereyns vierde dit jaar zijn 80ste verjaardag. Hij was samen met Pierre Wynants één van de twee eerste chefs in ons land die de uitzonderlijke score van 19,5/20 behaalden.

Zijn zaak, Scholteshof, was in zijn tijd ongetwijfeld de mooiste en meest luxueuze van België, een toonbeeld van smaak en savoir-vivre. Anno 2020 zijn dergelijke zaken in België verdwenen, want niet meer levensvatbaar.

Ook de grotere aandacht voor het milieu en lange termijngevolgen van ons consumptiegedrag zullen ons allen bewegen om ons gedrag aan te passen.

Qua talent en en passie moeten onze topchefs niet onderdoen aan de grootsten van weleer, en in de breedte is het aanbod zelfs groter en lekkerder dan ooit. Boegbeeld Peter Goossens van Hof van Cleve krijgt voor zijn jarenlange uitmuntendheid dit jaar als enige chef vijf Gouden mutsen.

De Gault&Millau Belux 2020 restaurantgids bevat 100% nieuwe teksten en meer dan 100 nieuwe adressen. In totaal bijna 1300 restaurants.

Meerinfo via www.gaultmillau.be