BelOrta voegt met Friseline een nieuwe referentie toe aan haar gamma. Deze nieuwkomer op groentegebied is fris, frivool en ideaal voor iemand die iets nieuws wil uitproberen op saladegebied. Friseline is al een graag gegeten groente in de Franse keuken en voortaan ook volop beschikbaar bij BelOrta.

Aantrekkelijk, fris en krokantFriseline
Friseline is het resultaat van 20 jaar selectie door natuurlijke kruisingen van verschillende soorten andijvie. Je herkent deze nieuwe groente door haar wondermooie en frivole verschijning. De fijne, spitse bladeren hebben een aantrekkelijke gele kleur en blijven lang vers en krokant. Het frivole zit hem in de gekrulde rand. Van aperitiefhapjes tot kaasschotels en gemengde salades, met Friseline kan je gemakkelijk elk dagelijks gerecht opsmukken. ”Zowel qua smaak als qua presentatie is Friseline een zeer geraffineerde groente. Het is een mooie aanvulling op ons assortiment”, aldus Jo Lambrecht, commercieel manager van BelOrta. Op de website over Friseline, www.friseline.com, staan al een paar leuke recepten om uit te proberen.

Snelle en eenvoudige bereiding
Friseline doosHet meest aantrekkelijk aan Friseline is haar eenvoudige bereiding. Er zijn nauwelijks bewerkingen nodig en dat maakt deze nieuwe groente tot de perfecte saladegroente. In tegenstelling tot witloof dat je zowel warm als koud kunt bereiden, is Friseline een groente die je vooral rauw eet. Friseline is supersnel klaar te maken en geeft weinig afval. De groente even wassen, het snijvlak dat de frisse blaadjes bijeen houdt, eraf snijden en daarna valt er meteen een mooie waaier van Friseline open op het bord.

Eigen herkenbaar concept
Friseline wordt in verschillende landen verkocht onder eigen concept met een opvallende stijl en herkenbare paarse verpakkingen. Friseline is beschikbaar los in een doos, EPS of verpakt in een kleinverpakking. Op een juiste manier bewaard, is het product wekenlang houdbaar, zowel in de winkel als thuis. In Frankrijk is Friseline reeds een populaire groente en zelfs al winnaar van de prijs ‘Sival Innovation de Bronze’ in de categorie ‘Innovation variétale’. Met de komst van een Belgische teler krijgt deze groente de kans om ook de Belgische consumenten en chefs te verleiden. Friseline is vanaf februari tot eind oktober volop beschikbaar bij BelOrta.

www.belorta.be