Anticiperend op marktgeruchten maakt Accell Group N.V. in Heerenveen bekend dat zij een niet-bindend en voorwaardelijk voorstel van Pon Holdings heeft ontvangen om Accell Group samen te voegen met Pon’s fietsactiviteiten zoals Gazelle in het Gelderse Dieren, Focus, Kalkhoff, Univega, Raleigh (fietsenfabriek Derby Cycle in het Duitse Cloppenburg) en Cervélo. Pon is ook importeur van Volkswagen, Audi, Skoda en Caterpillar.

Het voorstel van Pon betreft een openbaar bod in contanten op alle uitgegeven en uitstaande aandelen Accell Group tegen een indicatieve biedprijs van € 32,72 per aandeel in contanten, inclusief het voorgestelde dividend over 2016 van € 0,72. Naar aanleiding van het voorstel voert Accell Group verkennende gesprekken met Pon Holdings. De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van Accell Group zijn samen met hun financiële en juridische adviseurs alle aspecten van het voorstel zorgvuldig aan het bestuderen en evalueren. Accell Group zal daarbij rekening houden met de belangen van alle stakeholders. “Er kan geen zekerheid worden gegeven dat deze gesprekken zullen leiden tot een transactie. Verdere mededelingen zullen worden gedaan of en wanneer daar aanleiding toe is,” aldus CEO René Takens.
Foto: Straks de gewoonste zaak van de wereld, een verstelbaar stuur van Gazelle op een Koga elektrische fiets, handmade in Heerenveen?
Www.friesnieuws.nl