De vierde editie van het bloemenfestival Flowertime begon op 14 augustus! Van 14 tot 18 augustus ontdekte u de Grote Markt en het Stadhuis van Brussel zoals u ze nog nooit zag. Flowertime, een initiatief van de vzw Bloementapijt van Brussel en de Stad Brussel, bracht de fine fleur van de internationale bloemsierkunst samen. Vijf dagen lang palmden florale kunstenaars het hart van Brussel in met hun creaties boordevol geuren en kleuren, onder de artistieke leiding van de Floraliën. Een niet te missen spektakel voor bloemenliefhebbers van over de hele wereld!

Dit moet u weten over de editie 2019 van Flowertime:
Omdat mensen overal ter wereld wel eens lachen en huilen, draaide deze editie rond het universeel herkenbare thema van emoties: “Een wereld van florale emoties”. De meer dan 30 kunstenaars kwamen deze keer uit 13 verschillende landen. Sommigen waren er eerder al bij, anderen namen voor het eerst deel. Er waren zowel opkomende talenten bij als gevestigde namen, uit binnen- en buitenland.

Het Stadhuis van Brussel is een pareltje van de gotische architectuur en staat net als de rest van de Grote Markt op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Toch is het zelfs voor veel Brusselaars nog onbekend terrein. Tijdens het vijf dagen durende Flowertime konden bezoekers het Stadhuis verkennen via een prachtige bloementunnel van 500 fuchsia’s, die op de Grote Markt vertrok. Een gedroomde gelegenheid dus om 13 van zijn mooiste zalen te (her)ontdekken, waaronder de beroemde Trouwzaal en de flamboyante Gotische Zaal, die volledig met bloemen aangekleed waren.

Nog tot 16 augustus deed ook Manneken-Pis, Brussels bekendste ketje, mee aan het festival. Hij trok voor de gelegenheid een op maat gemaakte salopette van bloemen aan van de hand van Geoffroy Mottart. Deze Brusselse bloemenkunstenaar is gespecialiseerd in het opfleuren van standbeelden in de Brusselse parken en heeft Manneken Pis eerder al, in 2017, onder handen genomen.

Elke avond konden bezoekers genieten van concerten van het trio van Jose Luis Montiel Moreno, die speciaal voor de gelegenheid een florale playlist had samengesteld. Jose Montiel Moreno was eerder al te gast in Brussel tijdens de zomermaanden: in 2018 verzorgde hij de muzikale begeleiding bij het geluid- en lichtspektakel voor het Mexicaanse Bloementapijt.

Foto’s: www.flowertime.be