Binnenkort vindt in Nekkerhal – Brussels North Mechelen alweer de tweede editie van Fine Art Fair Eurantica plaats. Dit in aanwezigheid van haast 80 (oude en nieuwe) exposanten die zonder meer overtuigd zijn van het succes van de eerste, vlekkeloze editie in Mechelen in 2016. De verhuis van Brussel naar Mechelen was immers niet zonder risico, maar leverde heel mooie resultaten op voor zowel de Belgische als buitenlandse galeries.

Nekkerhal – Brussels North (slechts 20 minuten van Brussel en Antwerpen), één van de meest architecturale venues beheerd door Easyfairs, tevens ook organisator van Art Brussels en Antica Namur, is daarom net dé perfect uitgeruste ruimte om deze grote afspraak voor kunstkenners en -liefhebbers onder te brengen.

Voor haar 36e editie, van 18 tot 26 maart 2017, zet Fine Art Fair Eurantica haar evolutie verder: • een vlotte en elegante scenografie met een ongewijzigd grondplan. • de vetting (controle van de stukken) voor opening van de beurs door maar liefst 25 erkende experten. • niet minder dan 22.000 verzamelaars en kunst- en antiekliefhebbers die de beurs zullen bezoeken. Fine Art Fair Eurantica blijft een beurs die eclecticisme, jonge antiquairs en authenticiteit hoog in het vaandel draagt. Ze behoudt haar stevige verankering inzake klassieke werken van oude meesters, extra-Europese kunst, juwelen alsook vintage meubilair én daarenboven moderne schilderkunst. Met deze eclectische mix beantwoordt de beurs niet alleen de verwachtingen van haar trouwe bezoekers, maar laat ze ook zeker nieuwe bezoekers niet koud. Integendeel.

Mooie extra: er is een samenwerking met het Mechelse Stadsfestival OP.RECHT én de dienst Musea & Erfgoed van de stad organiseert op de beurs opnieuw een tentoonstelling. Dit keer met als thema Bloemen.

Nekkerhal – Brussels North ligt op 5 minuten van het station van Mechelen waar eveneens een taxidienst beschikbaar is. Dit station heeft rechtstreekse treinverbindingen met Antwerpen-Centraal, Gent-Sint-Pieters én Brussel-Zuid, het internationale station van Brussel.

Haast 80 exposanten

Niet minder dan 22.000 verzamelaars, liefhebbers, decorateurs en professionals worden verwacht op de 36e editie van Fine Art Fair Eurantica. De jonge generatie van Belgische én internationale antiquairs en galeristen onthult er, in een ontspannen en stijlvolle sfeer, de trends binnen de sector. De regels van Fine Art Fair Eurantica blijven ongewijzigd: meer dan 10.000 m2 tentoonstellingsruimte voor haast 80 exposanten met 50 % klassieke antiek, 10 % etnische kunst, 40 % moderne en hedendaagse kunst en design die wordt voorgesteld door 60 % Belgische galeries en 40 % Europese galeries. Fine Art Fair Eurantica staat voor eclectisme: alle trends en stijlen zijn vertegenwoordigd.

Adres Nekkerhal – Brussels North – Plattebeekstraat 1 – BE-2800 Mechelen – T +32 (0)2 740 10 30

Data Preview: donderdag 16 maart 2017 (invite only) Vernissage: vrijdag 17 maart 2017 (invite only) Groot publiek: 18 tot 26 maart 2017 Ladies’ Day : dinsdag 8 maart van 14 tot 19u, gratis toegang voor dames 
 Nocturne : donderdag 23 maart, van 14 tot 22u

Openingsuren Weekend: van 11u tot 19u – Weekdagen: van 14u tot 19u

Prijs € 25 aan de kassa- € 20 online – € 15 young adults 21-30
Contact eurantica@easyfairs.com – www.eurantica.be – www.facebook.com/eurantica