Voor het vijfde jaar op rij gaan we op zoek naar een ambassadeur voor en van de Holebi-gemeenschap, een jonge man met uitstraling, een sterke persoonlijkheid en iemand die vooral gebeten is door Belgische en Internationale LGBT thematiek.
Gedurende 4 maanden werd er volop campagne gevoerd door de 12 gouden finalisten, die deze rol graag zouden vervullen.
Tijdens een wervelende finaleshow op zaterdag 27 mei in Theater Elckerlyc in Antwerpen zullen de kandidaten strijden voor de titel, Mister Gay Belgium 2017.
Wie de huidige Mister Raf Van Puymbroeck zal opvolgen en België zal vertegenwoordigen op de Mr. Gay Europe  en World verkiezingen ligt grotendeels in de handen van de MGB jury met daarin o.a. Hilde Crevits (Vlaams Minister van Onderwijs), Sven De Ridder (Acteur), Josje Huisman (Zangeres | ex-K3 lid), Jean-Marie Pfaff (ex-voetbalkeeper), Stefaan Degand (Acteur),  Slongs Dievanongs (Zangeres), Hilde De Baerdemaeker (Actrice), Janine Bischops (Actrice), Rob Vanoudenhoven (Presentator), Eline Michiels (De Mol), Jacky Lafon (Zangeres | Actrice), Roos Van Acker (Presentatrice), Lesley-Ann Poppe (Mediafiguur), Joyce De Troch (Presentatrice), Miriam Jacques (Ex-organisatrice Miss Belgian Beauty) en Marc Putman (CEO OUTtv).
De finale gaat door in Theater Elckerlyc, Frankrijklei 85-87, Antwerpen.