Filosofiehuis Het zoekend hert ° The searching deer, waar ook het Humanistisch Verbond graag mee samenwerkt, viert dit jaar zijn 10-jarige bestaan met een tweedaags jubileumfeest op zaterdag 14 en zondag 15 september. Onder de noemer ‘Het dansende denken. Van inter-esse naar interactie’ worden meer dan twintig denkers, sprekers en schrijvers, maar ook filosofische muzikanten en andere kunstenaars gepresenteerd.
Behalve in het filosofiehuis aan de Koninklijkelaan in Antwerpen-Berchem vinden in het feestweekend activiteiten plaats in panden nabij die laan, in de Pulhofwijk en het [MIDDELHEIMMUSEUM]. Daarnaast ontwikkelen en begeleiden schrijvers en kunstenaars speciale edities van de filosofisch-kunstzinnige Middelheimwandelingen, terwijl Roy Aernouts en Wim Helsen als dynamische troubadours tekenen voor een filosofisch-architecturale wijkwandeling.

Voor de inhoud en vormgeving van het feestweekend, voor de opbouw en afbraak van tenten en standen en ook voor andere aspecten zoekt het filosofiehuis gelegenheidsmedewerkers: jonge, dan wel ervaren doeners en denkers met liefde voor filosofie, een stevig engagement en een dapper temperament die creatief willen mee- en samenwerken. Concreet is Het zoekend hert op zoek naar tekstschrijvers, fotografen, organisatorische talenten en coördinerende duizendpoten die actief willen meewerken met raad én daad.

Een fijne uitdaging, misschien ook voor u? Stuur dan uw kandidatuur van minimaal 20 en maximaal 100 woorden vóór 25 mei naar hetzoekendhert@gmail.com. Voor meer informatie over de werking van het filosofiehuis kunt u terecht op de website: www.hetzoekendhert.be.