Van 30 maart tot 30 april vieren we het festival van de boekhandel.  Een hele maand lang zijn er extra veel activiteiten in de Vlaamse boekhandels. Wij ontvangen op 6 April Elvis Peeters met zijn nieuwste boek ‘de Ommelanden’  en Kristien Hemmerechts met ‘Het verdriet van Vlaanderen’. De eerste 50 klanten van de dag ontvangen ook nog een mooie goodiebag.

Het grote nieuws bij het verschijnen van “De Ommelanden” was dat Elvis Peeters eigenlijk een collectief is van Jos Verlooy en Nicole Van Bael. Jarenlang werd enkel Jos als auteur naar voor geschoven. We zijn dan ook heel blij dat Jos én Nicole bij ons geïnterviewd zullen worden.De boekvoorstelling zal door gaan om 16 uur.  In ‘De Ommelanden’ is een jonge fotografe gefascineerd door de tragiek van uitzichtloosheid. Voor haar nieuwe project is ze neergestreken in het snikhete, vergeten achterland van Europa waar ze de dood portretteert. Wat ze zich niet realiseert, is dat de bewoners op hun beurt gefascineerd zijn door haar aanwezigheid.  (toegang gratis)

‘s Avonds om 20 uur zal Katrien Hemmerechts samen met Hein van den Brempt een voorstelling geven omtrent het boek ‘Het verdriet van Vlaanderen’. De sax en de mondharmonica van Hein, de cello van Toon en enkele welgemikte liederen nemen de toehoorders mee langs brieven, herinneringen en ontdekkingen. Foto’s en tekeningen van Toons hand werpen soms een zacht, dan weer een scherp licht op deze tumultueuze en bij wijlen verscheurende familiegeschiedenis. Een ongetwijfeld interessant portret van twee kinderen van de collaboratie. (toegang 5 euro)

De Groene Waterman | Wolstraat 7 | 2000 Antwerpen | Tel. 03 232 93 94 
Openingsuren: van maandag t.e.m. zaterdag – van 9.30 u. tot 18 u.
www.groenewaterman.be – groenewaterman@groenewaterman.be