De volledige editie van het festival Ars in Cathedrali 2020 is uitgesteld naar 2021. Toch worden er drie zomerconcerten georganiseerd in de kathedraal!

Xavier Deprez, Bart Jacobs en Bernard Foccroulle bieden u 3 livestreamorgelconcerten aan te bekijken via Youtube. Per concert worden ook maximum 100 toehoorders toegelaten. Veiligheidsvoorschriften en social distancing gegarandeerd!

– 14 juli, 20.00 : “20 years Grenzing organ”
Bart Jacobs en Xavier Deprez bieden u een mooie bloemlezing uit 400 jaar orgelmuziek, met orgelwerken van Braga, de Macque, Van der Kerckhoven, Buxtehude, Rameau, De Boeck, Jongen, Bovet, Smits en improvisatie.
Live te bekijken via: https://www.youtube.com/watch?v=9ntFw9O9PgY

– 11 augustus, 20.00 : “Full Bach in duo”
Xavier Deprez en Bart Jacobs bespelen de beide Collon-orgels van de kathedraal in een programma dat geheeld gewijd is aan J. S. Bach met orgelmuziek in de meest uiteenlopende muzikale vormen: Fantasia & fuga, koralen, Passacaglia en minder gekende orgelwerken.

– 25 september, 20.00 : “Bach en zijn voorgangers”
Bernard Foccroulle bespeeld het Grenzing orgel van de kathedraal met orgelwerken van Frescobaldi, Pachelbel, Böhm, de Grigny, Buxtehude en Bach.

Reservatie verplicht via www.cathedralisbruxellensis.be/Uitzonderlijke prijs: 10€ (jonger dan 18 jaar: gratis) /Prepaid ticket vereist aan de ingang.

Livestream via Youtube en Facebook van Ars in Cathedrali
In de kathedraal zal het beeld van de organisten op het grote scherm geprojecteerd worden.

Foto: www.intothelight.press