Antwerpen Boekenstad organiseert voor de negende keer het Felix Poetry Festival. Elk jaar kan je op dit festival genieten van een kwalitatieve keuze uit poëzie van hier en elders. Zo divers het genre is, zo gevarieerd is het programma. Dichters en songsmeden, oude rotten en jong geweld, internationale gasten en woordkunste- naars van eigen bodem, slam, rap, spoken word, het serieuze werk naast speelse performances, alles kan, alles mag, zo- lang het maar van de bovenste plank en woordvast is.
Internationale gasten en woordkunstenaars van eigen bodem. Ze blazen allemaal verzamelen op de negende editie van het Felix Poetry Festival.
Het festival gaat op 1 juni van start met Versopolis, een internationale dichtersavond in het Felix Pakhuis. Voor binnen- en buitenlandse slam, rap en spoken word moet je op 9 juni in Het Bos zijn.
1 juni: Europese dichtersavond Versopolis in het Felixpakhuis
De openingsavond vindt op donderdag 1 juni plaats in het Felixpakhuis waar we in samenwerking met Poëziecentrum een selectie buitenlandse topdichters in het kader van Versopolis ontvangen. Dit jaar zijn Pernilla Berglund (Zweden), Renate Aichinger (Oostenrijk), Aivaras Veiknys (Litouwen), Harry Man (UK) en Maria Ferencuhova (Slowakije) te gast. Charlotte Van den Broeck en Ilja Leonard Pfeijffer vertegenwoordigen de Nederlandstalige poëzie. Lady Linn Duo zorgt voor de muzikale toets.
9 juni: Slam, rap & spoken word in Het Bos
De Antwerpse slam poet Seckou stelt voor de derde keer een wild programma samen met binnen- en buitenlandse performance poets. Spoken word artiesten, slammers, rappers en performance dichters bezetten voor een avond Het Bos. Naast de spetterende WORD WA(a)R Cypher avond met battles tussen o.a. Massimiliano Pintus, Christopher Blok, Prisca Agnes Nishimwe en Sascha Reunes treden gevestigde internationale en nationale slammers op, waaronder Black Ice (USA), Anthony Anaxagorou (UK) en Carmien Michels (België). KOAN, Nele needs a holiday en een hoop dj’s zorgen voor de soundtrack.

PRAKTISCH
Locaties
Arenberg, Arenbergstraat 28, Antwerpen
FelixPakhuis, Godefriuskaai 30, Antwerpen
Het Bos, Ankerrui 5-7, Antwerpen
Tickets
Arenberg, hommage Herman de Coninck (22 mei): 10/12 EUR via 03 202 46 46 of via www.arenbergschouwburg.be
Felixpakhuis en Het Bos: 6/10 via http://felixpakhuis.nu
Informatie
Antwerpen Boekenstad, 03 222 93 34, boekenstad@stad.antwerpen.be
Volg ons ook op facebook.
Felix Poetry Festival is een organisatie van Antwerpen Boekenstad i.s.m. Poëziecentrum, Poetry International, Vlaams-Nederlands huis DeBuren, Arenberg, Het Bos en deFelix.