Bewoners van de Lange Koepoortstraat verwittigden dinsdagnacht de politie met klachten over geluidsoverlast en een mogelijk feestje. Ter plaatse stelde de politie vast dat er in een AirBnB-appartement duidelijk te veel personen aanwezig waren.

Aanvankelijk meldden 4 aanwezigen zich bij de politie, maar de inspecteurs konden meteen vaststellen dat er nog aanwezigen waren die via een dakraam probeerden op het dak te geraken om aan de aandacht van de politie te ontsnappen. De politie riep en terug en in totaal bleken er 8 personen aanwezig. In het appartement werden flessen drank en lachgas aangetroffen. toen de politie na een laatste check het bewuste dakraam afsloot, hoorden ze toch nog iemand op de ruit kloppen.

Een laatste persoon had zich toch op het dak weten verstoppen, maar besefte dat hij vast zou komen te zitten als de politie het raam sloot. Hij bleek gekend voor meerdere inbreuken tegen de maatregelen rond COVID-19 en werd bestuurlijk aangehouden voor de rest van de nacht. Alle aanwezigen (meerderjarig) werden geïdentificeerd en mogen zich aan een pv en een dagvaarding verwachten.