Het einde van de weg begint hier.

Fast X, de tiende film in de Fast & Furious Saga, luidt de laatste hoofdstukken in van één van de meest legendarische en populaire wereldwijde filmfranchises, nu in zijn derde decennium en nog steeds sterk met dezelfde kerncast en personages als toen het begon.

Tijdens vele missies en tegen onmogelijke verwachtingen in, zijn Dom Toretto (Vin Diesel) en zijn familie elke vijand op hun pad te slim af geweest. Nu worden ze geconfronteerd met de meest dodelijke tegenstander ooit: Een angstaanjagende dreiging uit de schaduwen van het verleden die gedreven wordt door bloedwraak, en die vastbesloten is deze familie te vernietigen en alles en iedereen waar Dom van houdt, voor altijd te vernietigen.

In Fast Five uit 2011 schakelden Dom en zijn team de Braziliaanse drugskoning Hernan Reyes uit en onthoofden zijn imperium op een brug in Rio De Janeiro. Wat ze niet wisten was dat de zoon van Reyes, Dante (Aquaman’s Jason Momoa), getuige was van dit alles en de laatste 12 jaar een plan heeft beraamd om Dom de ultieme prijs te laten betalen.

Dante’s plot zal Dom’s familie verdelen van Los Angeles tot de catacomben van Rome, van Brazilië tot Londen en van Portugal tot Antarctica. Nieuwe bondgenoten zullen worden gesmeed en oude vijanden zullen weer opduiken. Maar alles verandert wanneer Dom ontdekt dat zijn eigen 8-jarige zoon (Leo Abelo Perry, Black-ish) het ultieme doelwit is van Dante’s wraak.

Fast X is geregisseerd door Louis Leterrier (Clash of the Titans, The Incredible Hulk) met hoofdrolspelers Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster, Sung Kang, Jason Statham, John Cena en Scott Eastwood, met Oscar®-winnares Helen Mirren en Oscar®-winnares Charlize Theron.

De film bevat ook een buitengewone nieuwe cast waaronder Oscar®-winnares Brie Larson als Tess, een schurkachtige vertegenwoordiger van het agentschap; Alan Richtson (Reacher) als Aimes, het nieuwe hoofd van het agentschap die niet dezelfde voorliefde heeft voor Dom’s crew als zijn voorganger, Mr. Nobody; Daniela Melchior (The Suicide Squad) als een Braziliaanse straatracer met een sterke band met Dom’s verleden; en legendarische Oscar®-winnares Rita Moreno als Dom en Mia’s Abuelita Toretto.

Fast X wordt geproduceerd door Neal H. Moritz, Vin Diesel, Justin Lin, Jeff Kirschenbaum en Samantha Vincent. De uitvoerende producenten zijn Joseph M. Caracciolo, Jr., David Cain, Chris Morgan, Amanda Lewis en Mark Bomback.

Release datum: 17 mei 2023

Regisseur: Louis Leterrier

Muziek: Brian Tyler

Cast: Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Jason Momoa, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster, John Cena, Jason Statham, Sung Kang, Alan Ritchson, Daniela Melchior, Scott Eastwood,
Met Helen Mirren, Charlize Theron, Brie Larson en Rita Moreno