Red Star Line Museum.    Foto: Dimi Talen – CCO

‘Familiekoffer’ een familiespel in het Red Star Line Museum.

Gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar en hun (groot)ouders, maar ook jongere broertjes en zusjes, kunnen in het Red Star Line Museum op pad gaan en door verschillende opdrachten meer te weten over de landverhuizers.

 

 

Tijdens het familiespel volg je het verhaal van Bessie, een meisje van 9 jaar dat met haar gezin naar Amerika reist. In het museum ga je op pad met een boekje vol opdrachten en weetjes over de Red Star Line. Je leest telkens een stuk van het familieverhaal en dan mag je tekenen, schrijven of vertellen. Alle materiaal zit in mooie koffers, verstopt in de museumza

 

‘Reiskoffers in RSL-museum’  foto Ch. Jennis

Praktisch: Je kan het familiespel spelen tijdens schoolvakanties en op woensdagnamiddag en in het weekend. Je betaalt enkel de toegang tot het museum en kinderen (en studenten tot 18 jaar) hebben gratis toegang. Het boekje krijg je gratis mee. Reserveren? Is niet nodig, gewoon aanbieden aan de balie.

Red Star Line Museum, Montevideostraat 3, 2000 Antwerpen, van dinsdag tot zondag van 10:00 tot 17:00 uur, en uitzonderlijk op Paasmaandag 10 april 2023, geopend. Info: tel 03 298 27 70.

Frank Van Dessel