FC. De Kampioenen mag zijn 101 verjaardagsalbum vieren met ” De Bucketlist van Xavier ” Xavier krijgt van de dokter te horen dat hij nog maar drie maanden te leven heeft. Daarna zal het met hem afgelopen zijn, over en out. Carmen kan haar verdriet niet in houden, barst in tranen uit en loopt nu al in het zwart gekleed rond, zij is nu al de ontroostbare weduwe. Xavier schijnt volgens de dokter aan de ziekte van Malcontentus te lijden. Het is een ongeneselijke ziekte met weinig symptomen, maar waar je uiteindelijk aan sterft. Twee maanden zou Xavier nog te leven hebben. Iedereen begint alles voor te bereiden naar de dood van Xavier.
De Kampioenen besluiten de laatste maanden van Xavier zo aangenaam mogelijk te maken en raden hem aan een ”Bucketlist” op te stellen, een verlanglijst van dingen die hij nog wenst te doen of plaatsen die hij wil bezoeken. De vrouwen onder leiding van Carmen zullen zo’n lijst samenstellen. Na lang nadenken heeft Xavier die liever naar de Brouwerij Abdij van West-Vleuteren zou willen gaan,  uit deze lijst gekozen. Er staan verdacht veel dingen op met als top een Rafting op de Colorado River, maar ook nog vele kroegen en cafés die hij nog wil bezoeken…
Omdat het dan toch de laatste wil is van Xavier besluit iedereen op de kosten van de voorzitter hem allemaal te vergezellen. Zoals wij de F.C. De Kampioenen kennen, zal ook hier weer veel avontuur en misverstanden in zitten.

 

Auteur: Hec Leemans

ISBN: 9789 002 265 785

Prijs: € 6,50

Uitgeverij: Standaard uitgeverij