Tot en met 28 februari stelt kunstenares Verna Reusens tentoon in het Rivierenhof in Beurne.

We laten Verna Reusens zelf aan het woord:

“Ik ben Verna Reusens, een Belgische kunstenaar gevestigd in Mortsel, Antwerpen. Ik ben gespecialiseerd in portretschilderen. Mijn typische stijl is het resultaat van een lange reis van zoeken, ontdekken en experimenteren. Ik word beïnvloed door de oude schilders en hun technieken en probeer ze te integreren in mijn eigen belevingswereld en in een hedendaagse context. Ook de oude bioscopen en vroege fotografie spelen een rol in mijn werk.

De subtiele en veelvoudige uitdrukkingen van het gezicht zijn een transpositie van het leven en vertellen een verhaal met een eigen psychologie. Dit heeft me mijn hele leven lang geïntrigeerd en door te schilderen probeer ik een sprankje van dat wonderbaarlijke feit te vatten.”

“De tentoonstelling is tot nu toe een groot succes, dus het is natuurlijk wel jammer dat je er niet bij kunt zijn. Schilderijen in het echt zien geeft steeds zo veel meer dan een foto op een website. Op mijn website staat ook een link naar een interview met mij waar ik uitleg geef over mijn werk. Dit kan als inspiratie dienen en geeft ook een context en mijn visie rond mijn werk. Hier is anders de link, dat is misschien gemakkelijker: https://www.youtube.com/watch?v=3TOI51ZZGzc 

Een deel van mijn tentoonstelling zijn werken rond mijn ziekte. Hier heb ik ook een interview over gehad met Kom Op Tegen Kanker en ik verschijn daarmee in hun volgende editie. Dit komt uit ergens in maart. Het magazine heet ‘Leven’. 

Foto’s & video: www.vernareusens.be