Provinciaal cultuurhuis de Warande nodigt u van harte uit op zaterdag 23 maart om 15 uur op de opening van de tentoonstelling ‘La Salle des Pas Perdus’ van Sofie Van der Linden.

Over de tentoonstelling ‘La Salle des Pas Perdus’
In seizoen 17-18 was Sofie Van der Linden artist-in-residence van de Warande. Ze ging op zoek naar het ritme van het gebouw. Ze bracht veel tijd door in de zalen, lokalen, gangen en kelders om er te tekenen. Hierbij focuste ze vooral op de overgangen en doorgangen, de plekken waar je van de ene ruimte in een andere komt via deuren en trappen. Sofie bracht deze plekken in kaart. Op die manier ontstond er een alternatieve lezing van het gebouw die weergeeft hoe je je kan bewegen tussen de ruimtes.

Daarnaast maakte Van der Linden een kalender van een volledig seizoen in de Warande. Het is een tijdsdocument dat de bedrijvigheid en de veelheid aan uiteenlopende activiteiten binnen één gebouw documenteert in de vorm van routes.

Over het boek ‘De aard en de maat’
In het kunstenaarsboek ‘De aard en de maat’ bundelt Sofie Van der Linden haar tekeningen. Het boek wordt een uniek kunstwerk waarin het gebouwencomplex van de Warande op een artistieke wijze in beeld gebracht is. Het wordt gemaakt in een oplage van 365. Bij elk boek hoort een unieke tekening waarop ‘één dag Warande’ in kaart gebracht is.  

praktisch
opening en voorstelling publicatie ‘De aard en de maat’: zaterdag 23 maart om 15 uur met inleiding van schrijfster Charlotte Van den Broeck 

tentoonstelling: van 24 maart tot 28 april 2019
elke dag van 10 tot 17 uur

Luifelzaal van de Warande (+1)